Design masken på din iPhone

Dette fly er den nye BMW

(Foto: BMW)

Mennesket har altid drømt om at kunne flyve. I århundreder for ikke at sige årtusinder, for allerede i den græske mytologi findes Ikaros, der flyver op mod solen, inden strålerne smelter hans vinger af fjer og voks.

I dag kan vi komme til at flyve på mange måneder. Vi kan tage store passagerfly, kravle ind i små sportsfly, tage en tur med ballon eller kaste os ud i faldskærm.

Den tyske bilfabrikant BMW vil nu vise os en helt ny måde at flyve på. Nemlig ved hjælp af en såkaldt vingedragt, der har to små elektrisk drevne jetmotorer integreret.

Med den nye ”Electrified Wingsuit by BMW I” kan man flyve med op til 300 kilometer i timen.

Her ses vingedragten med to små elrotorer på. Turde du tage den på? (Foto: BMW)

Det er tre gange så hurtigt som i traditionelle vingedragter uden motor. Dem bruger man f.eks. ved at kaste sig ud fra høje klipper og så svæve ned i dalen.

Det lille én-personers jetfly er selvfølgelig en marketing gimmick fra BMW’s side. Den skal reklamere for den tyske bilfabrikants nye linie af elektriske ”i” modeller.

På den anden side er vingedragten faktisk afprøvet i praksis – og den virker:

Sammen med to andre vovemodige herrer blev den østrigske  base jumper og skydriver Peter Salzmann kastet ud fra en helikopter i 3.000 meters højde over bjerg-området Drei Brüder” i Østrig. Alle tre landede i god behold.

(Foto: BMW)

Salzmann er også direkte involveret i udviklingen af den nye flyvende gadget – sammen med BMW naturligvis og de kreative sjæle i Designworks.

Fremdriften i den spændende vingedragt kommer fra to små elektriske motorer på hver 7,4 kilowatt. De leverer strøm til turbiner med blade af carbon, der roterer med 25.000 omdrejninger i minuttet.

Eneste ulempe ved det nye BMW fly – ud over en pebret pris – er, at dragten kun har batterier til fem minutters flyvning.

Med andre ord skal man skynde sig ned på jorden….

Her smides det lille enmandslfly fra BMW ud fra en helikopter. (Foto: BMW)

https://www.bmw.com/en/innovation/peter-salzmann-electrified-wingsuit.html?tl=grp-opre-ngpc-brnd-mn-.-.-.-.-

 

https://mikeshouts.com/bmw-electric-drive-system-for-wingsuit/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Design masken på din iPhone