Dropbox går efter familier

Huawei har mistet førstepladsen

(Foto: Ravi Sharma / Unsplash)

Det måtte jo komme.

Med den jagt, som Det Hvide Hus har ført mod Huawei i de seneste par år, har det været umuligt at opretholde sin position som verdens mest sælgende smartphone fabrikant.

Samsung er tilbage som klodens nummer ét i mobiltelefoner, viser de nyeste tal fra analyse firmaet Canalys for salget i årets tredje kvartal.

Huawei er stadig nummer to, mens Apple for første gang i 12 år er røget helt ud af den globale Top-3.

Tredjepladsen er nemlig overtaget af Kinas næststørste smartphone fabrikant Xiaomi, som vi ser skuffende lidt til på det danske marked.

Huawei havde førstepladsen til låns i en kort periode – andet kvartal – hvilket primært skyldes mærkets enorme salg på sit hjemmemarked i Kina.

Verdens fem største smartphone fabrikanter i tredje kvartal af 2020. (Grafik: Canalys)

 

Det var første gang i ni år, at et andet mærke end Samsung eller Apple var verdens nummet ét i smartphones.

For ni år siden?

Dengang lå Nokia med blandt verdens største. Det var, inden Microsoft købt Nokias telefon-division og gjorde dem til en af software-gigantens største fiaskoer gennem historien.

Desuden var Motorola verdens nummer tre i 2011. Dengang også med egen udvikling og produktion, inden kinesiske Lenovo købte de amerikanske telefoner.

Apples nedtur til en skuffende fjerdeplads i juli, august og september skyldes ene og alene Corona. De nye iPhone 12 modeller udkom først i oktober – en måned senere end normalt.

Derfor er det meget sandsynligt, at Apple vender tilbage på en tredjeplads, når den næste kvartals-opgørelse kommer lige efter nytår.

Xiaomis nye Mi 10T toptelefoner til lave priser har været med til at sende det kinesiske mærke op på en global tredjeplads. (Foto: Xiaomi)

 

Medmindre da, at det lykkes for Apple l med at vælte Huawei ned fra andenpladsen – hvilket bestemt ikke er urealistisk. Forskellen i markedsandel er nemlig kun 2,5 procent. 14,9 og 12,5 procent ifølge Canalys.

Huaweis fald fra tinderne var helt ventet. Firmaets nyere smartphone modeller kører deres egen version af Android og må ikke køre Googles populære online services og en række af verdens mest populære apps.

Måske er det mere overraskende for mange danskere, at kinesiske Xiaomi har overhalet Apple og nu er verdens nummer tre. Kun 1,4 procent efter Huawei,

Derfor kunne ranglisten for fjerde kvartal meget vel lyde Samsung foran Apple og Xiaomi. Samsung ser urørlig ud lige nu med en global markedsandel på 23 procent. Det er et forspring på over otte procent ned til nummer to.

Xiaomis fremgang I øvrigt imponerende. Sammenlignet med samme kvartal for et år siden solgte Xiaomi 45 procent flere telefoner, mens Huaweis salg faldt tilsvarende 23 procent.

I Europa, der traditionelt har været et vigtigt marked for Huawei, gik Xiaomi frem med hele 88 procent. Huawei droppede tilsvarende med 25 procent.

iPhone 12 kom så sent i år, at den ikke kunne redde Apples ellers sikre placering blandt verdens tre største smartphone fabrikanter. (Foto: Apple)

Xiaomis succes i Europa sætter atter engang en tyk streg under, hvor skandaløs dårlig mærket bliver behandlet på det danske marked.

Den danske importør af Xiaomi – teleselskabet 3 – har kun en enkelt og halv-kedelig mellemklasse model på programmet.

Hvor er alle de Xiaomi toptelefoner, der vinder den ene test efter den anden ude i verden – og som ifølge foto-eksperterne fra DxOMark er de eneste, som kan udfordre Huaweis kameraer direkte?

Analytikerne fra Canalys fortæller i øvrigt, at det globale smartphone salg faldt med én procent – sammenlignet med tredje kvartal i 2019. I juli, august og september købte vi i alt 248 millioner nye mobiler på verdensplan.

Til gengæld går det igen fremad igen i forhold til andet kvartal, hvor det meste af verden var lukket ned på grund af Corona.

Salget af smartphones er således vokset med hele 22 procent fra andet til tredje kvartal i år. Vi skal jo trods alt kunne ringe, smse, læse nyheder, spille mobilspil, følge sociale medier, og deltage i video møder, selvom vi sidder hjemme og kukkelurer….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dropbox går efter familier