Gi’ den tråd LEGO

Disse tv-serier elsker vi

Tv- seriien “Alfa”. (Foto: Emilia Staugaard / TV2)

Danskerne ser tv-serier som aldrig før. Markedet boomer, og vi er vilde med historier, der får tid til at folde sig ud. I disse Corona tider har vi tilmed fået ekstra meget til at fordybe os i tv-serierne.

Men hvilke tv-serier synes vi mon allerbedst om for tiden?

Svaret er den danske TV serie ”Alfa” og den britiske BBC serie ”Normal People”.

De to løb her til aften af med sejren som henholdsvis bedste nordiske tv-serie og bedste internationale ved en festlig ceremoni på Aarhus Teater.

TV2’s “Alfa” serie er kåret som Nordens og Danmarks bedste. (Foto: Emilia Staugaard / TV2)

Afstemningen er en del af Danmarks første serie-festival ”Aarhus Series”, som i disse dage holdes forskellige steder i Danmarks næststørste by,

I hver kategori var fem tv-serier nomineret af en kompetent jury. Bagefter var det op til danskerne selv at kåre deres favorit ved at stemme på Aarhus Series’ hjemmeside. Godt 2.500 stemmer er afgivet.

”Alfa” er en barsk fortælling om to brødre, der forsøger at finde fodfæste på hver deres side af loven efter faderens død. ’

Serien er på sin vis et klassisk familiedrama, men det lykkedes de tre brødte Mehdi, Milad og Misam Avaz som producere, instruktør og manuskript forfatter at gøre serien både moderne og nærværende gennem stærke portrætter og sublim fortæller-glæde.

Danskerne synes, at britiske “Normal People” er den bedste internationale tv-serie, de kan se lige nu. (Foto: BBC Three)

Sally Roonyes ”Normal People” blev et kult-fænomen som bog, og i foråret blev romanen til en tv-serie, hele verden taler om.

Egentlig er det en bund-almindelig historie om ung og svær kærlighed, men den skæve fortælling gør alligevel indtryk. Det er tusind følelser på få minutter.

Her var de fem nominerede som Bedste Nordiske TV-serie. I parentes tv-kanalen, hvor de blev vist først:

  • ”22. juli” (NRK)¨
  • ”Exit” (NRK)
  • ”Kalifat” (SVT)
  • ”Alfa” (TV2)
  • ”Kemohjerne” (TV2)

“Normal People” er egentlig en traditionel histore om ung og svær kærlighed. (Foto: BBC Three)

Og her er de tilsvarende nominerede som Bedste Internationale Serie:

  • ”Watchmen” (HBO og Paramount)
  • “I May Destroy You” (BBC og HBO)
  • “Normal People” (BBC)
  • “Unbelievable” (Netflix)
  • “Devs” (HBO)

Aarhus Series festivalen er skabt gennem et samarbejde mellem Filmby Aarhus, Aarhus Kommune, Den Vestdanske Filmpulje og branchekonferencen this.2020.

I komiteen, der nominerede tv-serierne til konkurrencen, sad serie-ekspert Keld Reinicke, tv- og radiovært Frederik Dirks Gottlieb, Ph.D. fra Oslo Universitet Vilde Schanke Sundet, film- og tv-anmelder Ann Lind Andersen samt Aarhus Series-direktør Felicia Jackson.

https://aarhusseries.com/

(Foto: Emilia Staugaard / TV2)   Alfa billederne

(Foto: BBC Three)   normal people billederne

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gi’ den tråd LEGO