Apple er mest værd i verden

Denne maske dræber virus

(Foto: Massachusetts Institute of Technology)

I Danmark kører diskussionen nu også på livet løs om, hvorvidt mundbind overhovedet hjælper noget imod Corona virus.

En diskussion, som er blevet gødet kraftigt af den inkonsekvente maske-politik, som regeringen har ført.

Der er dog ingen tvivl om, at maskerne virker. I hvert fald en vis grad:

Ellers ville læger ikke have brugt dem på operationsstuer, længe før Corona dukkede op. Desuden anbefaler alle lande brugen af dem – ikke kun lille Danmark. Så mange tager næppe fejl.

Nu følger forskerne på USA’s højt ansete Massachusetts Institute of Technology (MIT) med en helt ny type mundbind.

MIT’s nye supermaske kan ikke kun reducere risikoen for virus infektion. Masken dræber CoV-2 virus og in-aktiverer dem fuldstændigt.

(Foto: Massachusetts Institute of Technology)

MIT’s opfindelse spænder et net af opvarmede kobbertråde foran maskebærerens ansigt. Trådene sløver og får alle partikler til stoppe, der prøver at passere igennem filtret.

Som så mange andre nye ideer skal den nye maske ny afprøves i praksis og på tusinder af mennesker, inden den kommer til salg.

På det punkt har masken det præcist som alle de meget omtalte Corona vacciner – og det er godt nok.

Ifølge det berømte tekniske universitet i Boston er det lykkedes for en gruppe forskere at øge effekten af virus-beskyttelse ved at udnytte menneskets ånde til at skabe en slags reaktor. ”Reverse-flow” kaldes teknikken:

”Når en person med masken på ånder ind og ud, vil luften blive sendt frem og tilbage foran ansigtet. På den måde presses alle virusser, bakterier og pollen mange gange ind over det varme filter. Her de-aktiveres de, samtidig med at renset luft bevæger sig ud på begge sider af masken,” forklarer MIT i en pressemeddelelse.

(Foto: Massachusetts Institute of Technology)

De første tests har vist, at en temperatur på 90 grader Celsius kan nedsætte antallet af virus partikler med en faktor tusind til en million.

For at opnå den effekt vil MIT indbygge et lille elektrisk varme-legeme i maskinen, der drives af et almindeligt 9 volt batteri.

Strømmen løber gennem et net af 0,1 millimeter tynde kobbertråde, der varmes op via et termo-elektrisk system. Batteriet kan levere flere timers effektiv rensning, inden det skal lades op igen.

Det hele kunne lyde, som om man bar en elradiator foran hovedet. Risikerer man ikke at brænde næsetip, tunge og læber, når man bruger masken?

Åbenbart ikke. Kobber-trådene er nemlig svøbt i neopren for at holde på varme-graderne. Derfor vil der ikke være risiko for hverken forbrændinger, eller at masken bliver for varm at bære.

Forskerne på Massachusetts Institute of Technology har søgt om patent på deres opfindelse. Spændende at se, om den virus-dræbende maske bliver en realitet – og til hvilken pris….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple er mest værd i verden