En mus som et pindsvin

Huawei igen til tops i foto

(Foto: Huawei)

Da Huawei holdt verdens-premiere over sin nyeste toptelefon Mate 40 i den forløbne uge, fremhævede den kinesiske telegigant mobilens høje ydeevne og ekstra-ordinært gode kameraer.

Ikke uden grund, for kameraerne i Huawei Mate 40 ser ud til at være det bedste argument for at købe den nye mobil.

Det må til gengæld ikke være så vigtigt at have adgang til alle verdens populære Android apps i deres originale udgave.

På grund af Kinas handelskrig med USA er Huawei nemlig fortsat udelukket fra at køre f.eks. Googles populære online services og apps på sine nyere smartphones.

Her i weekenden fik Huawei en ny opmuntring fra verdens måske mest respekterede test-laboratorium for mobiltelefoner og kameraer.

DxOMark fremhæver Huawei kameraernes ekstremt flotte dynamik og naturlige farver, der bl.a. kommer til udtryk i fotografier under svære lysforhold. (Foto: DxOMark)

 

Franske DxOMark betragtes som referencen for bedømmelse af, hvor gode smartphones er til foto, selfies, videoer og lyd.

DxOMark har længe haft en forkærlighed for Huaweis telefoner. Den bliver bekræftet af den nye Mate 40, der hopper direkte ind på førstepladsen som markedets bedste kamera-mobil.

Dermed har Huawei fire mobiler i Top-10 og seks i Top-15. Til sammenligning har Samsung og Apple kun én hver og Xiaomi to.

Den nye Mate 40 scorer flere points end nogen anden telefon, både når det gælder kvaliteten af kameraerne på ryggen og selfie skyderne på fronten. Det er aldrig før sket i DxOMarks efterhånden mange år som mobilbranchens dommere i fotokvalitet.

Huawei telefonen kommer således med et megetlysfølsomt hovedkamera på 50 megapixel (MP) og f/1.28. Den har også en ultra vidvinkel på 20 MP med ekstra store pixels. Desuden er der to teleobjektiver og en 3D afstands-måler.

Ifølge DxOMarks kritiske fotografer slår Mate 40 Pro sine rivaler med flere længder, når det gælder billedernes dynamik-område. Forskellen i tele-kvaliteten er noget mindre.

Som noget utraditionelt kommer Huawei nyheden med to selfie-kameraer på fronten, hvor det ene er en 3D Time-Of-Flight sensor til digital afstands-måling. Resultatet er, at DxOMark placerer Mate 40 Pro som markedets bedste telefon til selv-portrætter.

Selvfølgelig skal man altid tage ranglister som DxOMarks med et gran salt eller to. Så længe fotograferne ikke har haft fat i alle relevante nye mobiltelefoner – f.eks. er Apples helt nye iPhone 12 modeller endnu ikke testet – kan hitlisten kun tages som vejledende.

Huawei har endnu ikke meldt ud, hvorvidt den nye Mate 40 Pro kommer til salg på det danske marked. Forgængeren P40 Pro er i butikkerne, og den er med en global tredjeplads næsten lige så god.

Her er DxOMarks aktuelle Top-10 over de bedste kamera-mobiler, man kan købe:

  1. Huawei Mate 40 Pro – 136 points
  2. Xiaomi Mi 10 Ultra – 133
  3. Huawei P40 Pro – 132
  4. Xiaomi Mi 10 Pro – 128
  5. Vivo X50 Pro+ – 127 points
  6. OPPO Find X2 Pro – 126
  7. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G – 126
  8. Honor 30 Pro+ – 125
  9. Apple iPhone 11 Pro Max – 124
  10. Huawei Mate 30 Pro 5G – 123 points

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En mus som et pindsvin