Facebook vinder frem i Danmark

En mus som et pindsvin

(Foto: Hedgehog Health)

Mit første indtryk: Den ligner et massage-redskab eller en af de rengørings-blokke, man kan bruge til at støve sarte overflader med.

Det med massagen er ikke helt forkert, selvom det kun har anden prioritet hos den nye Hoglet. Nyheden er nemlig først og fremmest en trådløs computermus, der både skal være sjov og ergonomisk at arbejde med.

Inspirationen har designeren Parker Lynch meget åbenlyst hentet fra pindsvinet. Hoglet er den engelske ord for en pindsvine-unge.

Ideen fik Parker, fordi han som barn led af sygdommen ADHD.

(Foto: Hedgehog Health)

I sin endelige form har Hoglet nu fået flere formål:

Den skal fjerne nervøsiteten hos pc-begyndere – måske især børn.

Den leveres i flere glade farver og kan hurtigt betragtes som legetøj for familiens mindste. Opfinderen sammenligner selv brugen som at have et kæledyr.

Musen er også meget følelig (”taktil”) og giver nærmest håndfladen massage, når man bruger den. Det skal øge betjenings-komfort og ergonomi.

ADHD effekten kommer ind, fordi Hoglet hjælper brugeren med at koncentrere sig bedre på sit arbejde.

Han eller hun bliver hele tiden mindet blidt i håndfladen om, at der skal fokuseret på skærmen. Musen bliver som at holde en ven i hånden.

Parker Lynch og hans firma Hedgehog Health har arbejdet tæt sammen med forældre, børn, lærere, forskere, terapeuter, psykologer og læger, da han udviklede konceptet bag computer-pindsvinet.

Hoglet er fremstillet af genbrugs-plastik med en blød og fleksibel overflade. Den er ugiftig, vaskbar og helt børnesikker.

Som andre moderne mus har Hoglet en styre-kugle, men også helt tavse og halv-skjulte funktions-knapper. De må ikke på nogen måde forstyrre brugere, der lider af autisme.

(Foto: Hedgehog Health)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook vinder frem i Danmark