Fra Apple til Airbnb

Apple forlænger iPhonens liv

(Foto: Janeb13 / Pixabay)

Mobiltelefon fabrikanterne bliver ofte beskyldt for at bygge deres produkter, så de kun holder et år eller to.

Batteriet går  itu, som man ikke selv kan udskifte. Knapper bliver slidt, og styresystemerne moderniseres, så telefonen ikke kan bruge de nyeste apps.

Samtidig giver fabrikanterne ikke nødvendigvis en garanti for, at mobilerne får automatiske opgraderinger af styresystem og sikkerhed.

Alt sammen naturligvis, fordi mobilfabrikanterne vil lokke  os til at købe en ny telefon hvert år. Gerne flere gange om året, for der kommer jo nye modeller hvert forår og efterår.

På det seneste kan man mærke en tydelig trend mod denne praksis.

Danske forbrugere køber ikke ny mobil så ofte som før – og den nye model, man køber, kan godt være billigere end den forrige.

Hvis man følger de hitlister over landets mest solgte telefoner, som Leifshows bringer lige efter den første i hver måned, vil man have set, at f.eks. Apples ældre iPhones fortsat sælger godt.

Flere Android fabrikanter som f.eks. Nokia garanterer nu, at deres nye smartphones leveres med en garanti for, at de får gratis opgraderinger mindst to-tre år frem i tiden. Det vil sige, at de kan køre med både fremtidige Android 11 og 12.

Problemet blev også aktuelt igen, da Apple i september annoncerede nye versioner af sine styresystemer. Det var først og fremmest iOS 14 till iPhones, men også opgraderinger til iPadOS, watchOS og tvOS.

Mange frygtede derfor, at Apple igen ville svigte de mennesker, der fortsat bruger ældre iPhones.

Det skete nemlig sidste år, da ejeren af iPhone 6 og 6 Plus fra 2014 og iPhone 5s fra 2013 blev lukket ude fra fremtiden., Det dengang nye iOS 13 styresystem fungerede ikke med de gamle Apple telefoner.

I år er Apple mere hensynsfuld. Det nye iOS 14 støtter nemlig alle de iPhone modeller, som iOS 13 gjorde. Med andre ord ingen nye dødsstød.

Som man kan se i artiklens infografik, har Apple forlænget livet for mange af sine ældre iPhones:

Mens de allerførste iPhones og iPhone 3G kun modtog to større opgraderinger, får de senere iPhone modeller software upgrades i fem til seks år.

Det gælder også iPhone 6s, der kom med iOS 9 i 2015. Den kan også kompatibel med det helt nye iOS 14….

(Infografik: Statista)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra Apple til Airbnb