Mål chili med mobilen

Logitech tjener styrtende

Foto: Logitech)

Det er ikke nogen hemmelighed, at computer butikker og elektronik-supermarkeder har tjent tykt på Corona krisen, mens mange andre brancher kæmper med at overleve eller har fået store fald i omsætningen.

Corona krisen har jo sendt hundrede-tusinder af danskere på hjemme-arbejde eller fjern-undervisning. Det har ofte krævet indkøb af nye laptops, større skærme, bedre tastaturer og mus, hurtigere internet linier og bedre webcams til videomøder.

Det er en trend, vi har set i hele den vestlige verden i det seneste halve år. Den viser sig meget tydeligt i regnskaberne hos Logitech, der er en af verdens største fabrikanter af pc-tilbehør.

Logitech har således mere end fordoblet sin globale omsætning i det seneste kvartal. Fra 537 millioner dollars sidste år til nu 1,26 milliard USD. Det er ca. 8,1 milliard kroner.

Logitech har stor fremgang i både hjemmekontoret og blandt computerspillerne. Foto: Logitech)

Det er første gang i historien, at Logitech har passeret en milliard dollars i omsætning i et enkelt kvartal.

Hvad endnu bedre er for Logitechs aktionærer er, at overskuddet fulgte med salget. Netto tjente Logitech 324 mio. dollars i juli, august og september. Det er 300 procent mere end i samme periode for et år siden.

Det største boom i Logitechs salg lå i mus, tastaturer og webcams, men også omsætningen i udstyr til e-sport og computerspil blev fordoblet. I alle tilfælde har Corona spillet en stor rolle.

Logitech forklarer, at salget af spil-udstyr ikke kun er vokset, fordi e-sport er blevet et globalt fænomen. Mange betragter samtidig gaming som en sikker underholdning, man kan deltage i hjemmefra.

Den schweizisk-baserede tilbehørs-gigant regner nu med, at salget i hele regnskabs-året vil stige med mellem 35 og 40 procent. Inden Corona lød forventningerne på 10 til 13 procent….

I sommers indgik Logitech en aftale med Herman Miller, der er USA’s store fabrikant af kontormøbler i luksus-klassen. Målet er at udvikle den optimale stol til e-sportsfolk. (Foto: Logitech)

www.logitech.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mål chili med mobilen