Hvor kort kan tiden være?

Tilbage til det enkle

(Foto: Atari)

(Opdateret) Hvis man prøver at danne sig et overblik over, hvor mange forskellige spil man i dag kan købe til sin pc, spillekonsol, tablet eller mobiltelefon, vil man hurtigt blive forvirret og træt i øjnene.

Udvalget er kæmpestort, og mange spil ligner hinanden til forveksling. Alligevel er netop den del af underholdnings-branchen den hurtigst voksende. Meget hurtigere end f.eks. musik og film.

Måske det midt i urskoven af computer- og videospil vil være godt med en lille pause, hvor man kigger tilbage på en tid, hvor verden og spil var lidt nemmere at greje.

Det er præcist, hvad verdens engang største fabrikant af computerspil – Atari – er på vej til at gøre. Atari vil genoplive ”Pong” til julehandelen, hvor det klassiske spil skal blive en af årets store julegave ideer. Formentlig med voksne mænd som målgruppe.

(Foto: Atari)

Tilbage i 1972 var ”Pong” det, der startede det hele – altså computerspil bølgen. Opfundet af Nolan Bushnell, der stiftede Atari og i en periode også var medejer af Apple.

”Pong” er en slags tennis- / bordtennis-spil, hvor to deltagere skal slå en prik på skærmen tilbage på modstanderens banehalvdel.

Det er utrolig enkelt, når man sammenligner med moderne computerspil, men det var altså avanceret for snart 50 år siden.

Tilmed kunne jeg godt forestille mig, at ”Pong” fortsat kan fængsle børn, unge og voksne ”after all these years”. Det simple kan nogle gange være det bedste.

Tilmed kunne jeg godt forestille mig, at ”Pong” fortsat kan fængsle børn, unge og voksne ”after all these years”. Det simple kan nogle gange være det bedste.

Den nye “Pong” spillemaskine fra Atari og UNIS er noget mindre end dem, man i gamle dage så opstillet i grillbarer og sportsklubbers kantiner.

”Pong” anno 2020 er heller ikke længere analog. Det nye Mini Pong Jr kører digitalt på en 7,9 tommers LCD skærm og kontrolleres ved hjælp af to klassiske drejeknapper.

Man kan spille to mod hinanden eller én mod maskinen. I så fald har man ti trin af vanskeligheder at vælge fra.

Mini Pong Jr har mærkelig nok ingen opladelige batterier i. I stedet kan man lægge to AA batterier i eller sætte den lille spillemaskine i en stikkontakt via et USB-kabel og en strømklods.

Den fysiske størrelse svarer til en tablets, men Pong er noget tykkere. Nyheden er netop lanceret på det kinesiske marked og kommer til USA i næste uge. Om vi også får Mini Pong Jr at se i Europa. Mon ikke?

Prisen er endnu ikke offentliggjort….

Sådan så Pong spillemaskiner ud i gamle dage. (Foto: Chris Rand / Wikimedia)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor kort kan tiden være?