YouTube invaderer Apple Watch

Skriv som en farao

(Foto: Montblanc)

Jeg ved ikke, om man bliver bedre til at skrive hieroglyffer, når man har dette fornemme nye redskab i hænderne.

I hvert fald kommer man nok til at tænke ofte på de gamle ægyptere, pyramider og faraoer.

Det sørger det berømte tyske Montblanc luksusmærke for skrivepenne helt sikkert for med sin nye håndlavede High Artistry Egyptomania kollektion for.

Samtidig får man en god fornemmelse af, hvad ægte kunst fra de gamle ægyptiske grave koster, hvis man overhovedet kan komme lovligt i nærheden af artifakter. Nu om dage vogter Nilens folk skarpt på hver eneste lille ting fra fortiden.

(Foto: Montblanc)

Det unikke Montblanc skrivesæt koster nemlig den nette sum af 2,2 millioner dollars, hvilket svarer til ca. 14,2 millioner danske kroner.

Til den pris kan man købe adskillige Ægypten rejser på første klasse eller hyre en hel skrivestue med private sekretærer i flere år til at sørge for ens korrespondance.

En af de mest kendte ægyptiske oldtids-minder er Tutankhamons sarkofag, der indeholder ufattelige rigdomme. Den agerer forbillede for den nye Montblanc skrivepen.

Den har f.eks. samme otte-kantede design, og alle dele i skrivesættet kommer naturligvis i en æske, der ligner en rigtig sarkofag.

(Foto: Montblanc)

Skriveredskabet er forsynet med ægte blå safirer, laps lazuli og turkise stene, der er hentet op af jorden i Ægypten.

Pennen bærer sågar en kopi af den blå lotus blomst, som man i sin tid fandt i farao Tutankhamons kiste. I dag kaldes blomsten for ”Nilens hellige lilje.” Den blev ofte brugt som dekoration hos de gamle ægyptere.

Striberne på pennen har samtidig præcist de samme farver som skægget på faraoens dødsmaske, som man i dag kan beundre i Cairos ægyptiske museum.

Montblanc håndværkernes sans for de små detaljer kommer bl.a. til udtryk i pennens hylster, der er fremstillet i turkis og røde karneol ædelstene med indgraveringer af gamle hieroglyffer.

Selve pennen er skabt af ægte Au 750 hvidguld med elementer af gult guld, diamanter og en dybblå lakering. Enestående i en enhver henseende….

(Foto: Montblanc)

(Foto: Montblanc)

(Foto: Montblanc)

(Foto: Montblanc)

 

 

 

 

 

https://www.montblanc.com/en-dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

YouTube invaderer Apple Watch