Bedre lyd til pc’en

Her er iPhone 12 Pro

(Foto: Apple)

Har I pengene liggende parat, for fra i dag kan I forudbestille den nye iPhone 12 Pro og forvente at få telefonen den 23., hvor den også lander i danske butikker.

Den helt store iPhone 12 Pro Max med ny 6,7 tommers skærm kommer først den 13. november med forudbestilling en uge før.

Så meget om det praktiske i Apples nye supermobiler. Og priserne? Fra 8.900 kroner for iPhone 12 Pro og 9.700 kroner for Max’en. Den dyreste model koster 12.399 kroner.

Apple har aldrig været billig. Pro’erne kommer tilmed mere nøgne end normalt. For at spare udgifter og elskrot leverer Apple sine to luksus-mobiler uden ladeblok og øretelefoner.

iPhone 12 Pro kommer med tre kameraer. I panelet sidder desuden en blitz og LiDAR afstandsmåleren med laser. (Foto: Apple)

 

Rent æstetisk er Apple gået et skridt tilbage. De nye iPhone 12’ere ligner den gamle iPhone 4 i design, Kan I huske deen? Den kom i 2010 – altså for ti år siden?

Rammen, der holder sammen på hele mobilen, er nu igen fremstillet i rustfrit stål i samme kvalitet, som bruges til kirurgers arbejds-redskaber.

Bagsiden fremstår i glas og er så flot skruet sammen, at hele telefonen ser ud, som om den er lavet i ét stykke – ”unibody” kaldes den slags med et fagudtryk.

OLED-skærmen ligger gemt bag i en ny type glas med keramiske partikler i. De skal kunne tåle flere fald og forhindre ridser i overfladen.

(Foto: Apple)

iPhone 12 Pro er samtidig testet til IP68, hvilket betyder, at telefonen skulle være mere vand- og støvtæt end langt de fleste andre mobiler på markedet.

Apple kalder sine nye skærme for Super Retina XDR, og de er henholdsvis 6,1 tommer store med 2.532 gange 1.170 punkter på iPhone 12 Pro og 6,7 tommer med 2.778 gange 1.284 punkter.

Begge skærme støtter HDR til krævende video-optagelser. Ligesom sine mindre søskende kan de to iPhone Pro modeller naturligvis arbejde med 5G. Også motoren – Apples egen A14 Bionic – er den samme i hele 12’er generationen.

Den store nyhed for foto-fans er den såkaldte LiDAR skanner, som Apple viste første gang i iPad Pro. De mindre iPhone 12 har ikke denne sensor. Sikkert, fordi den er dyrere at producere end almindelige afstands-målere.

LiDAR’s store force skal ligge i, at den kan måle lysets distance og bruge informationer helt nede på pixel dybde niveau til at styre autofokus under dårlige lysforhold.

Apple har indbygget tre kameraer på ryggen af sine nye Pro telefoner. Hoved-objektiver er på 12 megapixel (MP) og ganske lysstærkt (f/1.6). Det suppleres af en ultra vidvinkel linse på 120 grader og en tele.

Den har 4x optisk zoom og 10x på iPhone 12 Pro, mens Max’en disker op med henholdsvis 5x og 12x. Begge telefoner har optisk billed stabilisator.

Som tidligere nævnt kan det nye Pro kamera system optage HDR video med Dolby Vision. Det sker i 4K med op til 60 billeder i sekundet (fps).

Til sidst: De nye iPhone 12 Pro telefoner vil kunne købes i fire farver – grafit-sort, sølv, guld og blå. Pist borte er den ellers populære Space Grey….

(Foto: Apple)

www.apple.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre lyd til pc’en