Tekst med kalorier i

HomePod mini er bare ”cute”

www.apple.dk

Apple har været med i højttalere siden 2017, men vi har bare ikke set og hørt HomePods særligt ofte i danske stuer.

Apples trådløse bokse har slet ikke været officielt til salg i Danmark. Måske fordi højttaleren ville blive for dyr i forhold til konkurrenterne, selvom pris aldrig har været et problem for Apple.

Spørgsmålet er derfor, om vi får Apples helt nye og kuglerunde HomePod mini at se, eller om vi må nøjes med at købe Apples nye lille lydgiver via internet i udlandet.

Både design- og prismæssigt kunne den nye HomePod mini ellers godt se ud til at blive en seriøs udfordringer til Sonos, B&O, Amazon Echo, JBL eller Google Nest.

www.apple.dk

Den lille ”æble-bold” kan stort set alt, hvad man forventer af en smart højttaler i dag. Den kan reagere på stemme-kommando via Siri assistenten, svare på spørgsmål om vejret – og naturligvis spille musik og podcasts, så hele stuen kan lytte med. Dertil kommer et par ekstra features, som rivalerne ikke har.

Naturligvis kan man bruge HomePod mini i flere rum og synkronisere lyden imellem dem. Man kan også placere højttalerne i par, så man får en bedre stereo-gengivelse.

Apple lover topklasse lydkvalitet, der styres via en særlig Apple A5 processor i højttaleren. Den slags påstande skal dog altid tjekkes i praksis.

Apple har kigget Google og Amazon over skuldrene og indbygget individuel og person-fokuseret  stemme-genkendelse i HomePod mini. Så kan børnene let bastille deres musik og forældrene en anden genre.

I toppen af HomePod mini sidder et farverigtigt touch panel til at betjene højttaleren. (Foto: Apple)

Ligesom flere andre smarte højttalere kan HomePod mini også give en daglig briefing. Praktisk at få læst en oversigt over dagens opgaver, aftaler og nyheder op, når man drikker sin morgenkaffe.

Mere ny er funktionen Intercom, hvor man kan sende en mundtlig besked ud i alle HomePod mini højttalere i hjemmet eller på kontoret. Den kan f.eks. bruges til at kalde børnene ned til middag eller give vigtige beskeder ud til hele firmaets personale.

Ikke overraskende stråler HomePod mini ekstra stærkt, når den integreres med andre Apple enheder.

Man kan således nemt og elegant overføre lyd og musik fra MacBooks, iPhones, Apple TV bokse og iPads.

Den nye Intercom feature fungerer også på tværs af forskellige Apple enheder, så man kan råbe sin besked ud til alle fra f.eks. en iPhone.

Endelig er HomePod mini udstyret med en ny Ultra Wideband chip, så den kan kommunikere bedre med andre smarte apparater i hjemmet. Højttaleren kan nu spore meget præcist, hvor andre enheder med samme chip er placeret.

Til gengæld ser HomePod mini ud til at mangle flere vigtige features, som vi anser som selvfølgelige i Danmark. Det er først og fremmest trådløs Bluetooth kommunikation og direkte streaming fra Spotify. Aplle Music fungerer selvfølgelig.

Apple HomePod mini er “cute”, som man vil sige på nydansk. Højttaleren måler kun 8,4 centimeter i højden og fås i enten hvidt eller gråt. På toppen sidder et farverigt touch panel til at justere volumen, pause, play osv.

Mest overraskende er måske nok prisen. På det amerikanske marked vil Apple sælge HomePod mini for bare 99 dollars. Det vil svare til ca. 650 danske kroner. Meget billigt for et Apple produkt.

I USA kommer HomePod mini til salg fra den 16. november. Om og hvornår den lander i Danmark, vides ikke på nuværende tidspunkt….

HomePod mini rummer en fuldtone-enhed og to passive radiators til at forstærke bassen. Den lille højttaler vejer 345 gram. (Foto: Apple)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tekst med kalorier i