Pas på Corona på din mobil

Her fungerer posten godt

(Foto: Capri23auto / Pixabay)

Gennem årtier har det været en almindelig joke, at det danske postvæsen bliver ringere og ringere hvert år, samtidig med at priserne på at sende et brev eller en pakke stiger uafbrudt.

Desværre er det ikke en vittighed men virkelighed i vores lille land, hvor det rent geografisk burde være nemmere at få et postvæsen til at fungere end f.eks. i Sverige, Norge, Schweiz og Østrig.

Ret overraskende for mange placerer de to alpelande sig som nummer ét og to i verden, når det gælder postvæsener.

Danmark, der ikke vises i infografikken, lander helt nede på en global 53. plads med bare 46,48 points.

Sverige, som vi deler postvæsen med – Postnord – klarer sig meget bedre på en 24. plads og 62,26 points.

Norge ender på en 32. plads i verden med 58,28 points. Langt op til de 77,90 points, det kræver at komme i den ærefulde Top-10 hos Universal Postal Union.

(Infografik: Statista.com)

Organisationen vurderer hvert år postvæsenerne i 170 lande og rangerer dem efter fire hoved-parametre – pålidelighed, relevans, udbredelse og overlevelses-evne.

I unionens nye 2020 rapport er Singapore det land i verden, hvor postvæsnet har forbedret sig mest markant.

Fra 2019 til 2020 er posten I Singapore gået frem med 13,3 point. Også Danmark er blevet en smule bedre I posten. Nemlig med 1,99 points.

Lige nu er det amerikanske postvæsen – USPS – i stærk fokus. Det er, fordi en større del af amerikanerne vil brevstemme end tidligere på grund af Corona pandemien.

Præsident Trump frygter brevstemmer og mener på forhånd, at der vil blive manipuleret med stemmesedler, der sendes med posten. Hans konkurrent Joe Biden mener (selvfølgelig) det modsatte.

Det rent statistiske faktum er imidlertid, at USPS gør det rigtig godt. Amerikanernes postvæsen er rangeret som det syvende-bedste I verden med 83,5 points. Tilmed har USPS forbedret sig med 5,6 points i det seneste år….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pas på Corona på din mobil