Børn mopper mere online

Hvor længe skal din mobil holde?

(Foto: Teracube)

Da Teracube præsenterede sin første mobil for godt et år siden, var det med en reklame om, at den var verdens mest klima-rigtige.

Telefonen var nemlig designet, så den kunne køre i fire år. Meget længere end de fleste har deres smartphone, før den bliver udskiftet med en ny.

Ideen var, at Teracube med sin lange levealder ville belaste alverdens lossepladser med mindre elektro-skrot. I sidste ende ville det være godt for miljøet.

Derfor kan det virke lidt ironisk, at Teracube allerede 12 måneder efter står klar med en ny smartphone.

Denne telefon skal være rigtig grøn og klimavenlig. (Foto: Teracube)

Det betyder jo, at mange købere af første generation nu vil være fristet til at sende den på pension. Allerede efter ét år.

Teracube hævder til gengæld, at den nye model 2e er grønnere end den første. 2e’erem er således fremstillet næsten 100 procent af genbrugs-materialer. Fra indpakningen i pap til de mindste elektroniske stumper. Dog næppe processor, display og hukommelses-chips.

Desuden lover Teracube, at firmaet planter et træ for hver eneste af mobilerne, der bliver købt. En større skov er der dog ikke kommet ud af første generation.

Dens salgstal har ikke været imponeret, når man tager al den positive omtale med i betragtning, som Teracube modtog sidste år.

Helt ueffen er Teracube 2e dog langt fra:

For eksempel er telefonen meget nem at reparere. Man kan uden de store problemer udskifte de enkelte komponenter.

Det gælder også batteriet på 4.000 mAh, hvilket efterhånden er en sjældenhed i moderne smartphones.

Processoren indendørs er en MediaTek Helio A25 med otte kerner. Ikke just en hurtigløber, men en god motor i mellemklassen. Den har 4 GB RAM og 64 GB lager at brede sig på. Styresystemet er det rene Android 10.

Skærmen er på 6,1 tommer i beskeden HD+ grafik – 1.560 gange 720 punkter. På ryggen sidder to kameraer på 13 og 8 megapixel, mens selfies skyldes med en 8 megapixel sensor.

Det ser man sjældent nuj om dage. Et batteri i mobilen, som man selv kan tage ud og udskifte. (Foto: Teracube)

 

Teracube 2e kører kun med 4G telefoni plus selvfølgelig ældre 3G. Ikke det nye 5G. Telefonen fås kun i sort, og den vejer 190 gram.

Vigtigst af alt – ud over det grønne islæt- er telefonens garanti. Den løber i hele fire år. Det er ret unikt i en verden, hvor smartphones helst skal udskiftes en eller to gange om året. I hvert fald, hvis man er mobilfabrikant.

Teracube forsøger i øjeblikket at skaffe finansiering via Crowd Funding på iværksætter platformen Indiegogo. Det går vældigt godt, og det ønskede beløb er allerede indsamlet tre gange.

Her kan interesserede forudbestille et eksemplar til en særlig intropris på 99 US dollars eller ca.  625 kroner.

Levering skal ske i december. Måske en idé for mennesker med et meget stort grønt hjerte….

(Foto: Teracube)

(Foto: Teracube)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børn mopper mere online