Nye øretelefoner passer præcist til dig

Instagram fylder 10 år

(Foto: Claudio Schwarz / Unsplash)

Alt på internet går rasende hurtigt. Langt fra kun hastigheden, som vi kan finde og hente data ned med. Også antallet af smarte services vokser hurtigt.

Desværre har nettet også sine negative sider. Omfanget af cyber-kriminalitet, og det samme gør eksemplerne på online mobning, personlig forfølgelse og udbredelse af bevidst falske informationer.

Det sociale medie Instagram fylder 10 år i dag.

Er det ikke ældre, vil mange sige. For mange unge har Instagram været en vigtig del af deres liv, så længe de har haft en mobiltelefon eller været online.

Instagram er i dag næsten vigtigere end Facebook, som er fødselsdagsbarnets ejer. I forbindelse med bloggere og markedsføring af forbruger produkter er Instagram en klar nummer ét.

Instagram fejrer sine første 10 år med at introducere og gen-indføre en række features. De skal først og fremmest opmuntre os til at være mere venlige over for hinanden.

Her er Instagrams nye advarsel om at skrive pænt i det sociale medie. (Foto: Instagram)

 

 

Instagram forbedrer bl.a. sine advarsler i app’en, der opdager og advarer brugerne, når de er ved at poste en grim kommentar:

I stedet for at bede brugerne om at tænke sig om en ekstra gang, inden de sender løs, advarer Instagram nu om, at brugerne risikerer at få lukket deres profil.

Instagram vil stadig ikke forhindre brugerne i at poste negative kommentarer generelt set, men de pågældende brugere skal vide, at der bliver holdt øje med. Gentager de deres mobning og angreb på andre, kan det hurtigt få konsekvenser.

Instagram brugere i modtager-enden – altså dem, der bliver angrebet – kan se frem til en ny beskyttelses-feature. Den vil automatisk skjule kommentarer, der minder om dem, som tidligere er blevet rapporteret.

Ret interessant er, at Instagram i anledning af fødselsdagen vender tilbage med en ”photo map” funktion, som ellers blev fjernet for fire år siden.

Den nye ”photo map” er blevet flyttet fra at ligge åbent på brugernes profiler til en ny placering i Instagrams ”Story” arkiv.

I praksis betyder det, at brugere kan følge (”tracke”) placeringen af alle deres Stories indlæg. I gamle dage kunne man se en oversight over, hvor ens poster i nyheds-feeden lå.

I anledning af sin 10-års fødselsdag genindfører Instagram sine oversigtskort over indlæg og poster. (Foto: Instagram)

 

 

 

Det nye “landkort” er privat. Man kan ikke bruge det til f.eks. at prale med, hvor man alt har rejst hen eller, hvilke barer og drinks man har prøvet.

For nogle dage siden kom der i øvrigt også en vigtig nyhed til Instagram. Nemlig en stærkere integration med Facebook Messenger.

Nyheden er et vigtigt skridt i Facebooks planer om at integrere messaging på tværs af alle sine sociale medier.

Instagram brugere vil fremover kunne bruge deres chat funktion til at sende meddelelser på tværs af Instagram og Facebook – og den modsatte vej. Det har man ikke kunnet før.

Fordelen for Facebook brugere er selvfølgelig, at de kan få et større publikum til et indlæg. De vil nemlig også kunne sende til Facebook brugere, der ikke selv er medlem af Instagram….

Facebooks planer om ensretning af meddelelser er bestemt ikke lige populær alle vegne:

Kritikere af verdens største sociale medie mener, at det vil give Facebook endnu større viden om og magt over sine milliarder af brugeres data….

Fremover kan beskeder i Instagrams chat og direct mail blive integreret med Facebooks Messenger. (Foto: Instagram)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye øretelefoner passer præcist til dig