Microsoft har ny lavpris laptop

Georg Jensen kan også musik

.(Foto: TPVision)

Kan dyrt sølvtøj spille musik, så det lyder fint?

Kan dansk tekstil holde på strømmen og levere energi til mobiltelefoner?

Kan en velkendt og lidt traditionel elektronik-gigant få noget godt ud af et samarbejde med to af Danmarks mest berømte designere?

Svaret kan man få hos Philips, der netop har præsenteret tre små nyheder i Danish Design. To trådløse højttalere og en powerbank med ekstra batteri i.

I begge tilfælde har hollænderne hentet assistance hos henholdsvis det danske design klenodie Georg Jensen og hos Kvadrat fra Ebeltoft, der har gjort danske tekstiler berømte langt ud i verden.

Kvadrat har stor erfaring med at arbejde sammen med elektronik fabrikanter. Kvadrats tekstiler har f.eks. fundet vej til højttalere fra danske Bang & Olufsen eller amerikanske JBL

.(Foto: TPVision)

 

Til gengæld har Georg Jensen hidtil haft meget lidt at gøre med den del af verden. Alle kender det klassiske Georg Jensen sølvtøj, der både bruges som pynt, bestik og faktisk også i armbåndsure.

Philips derimod er kendt for god kvalitet uden de store design ambitioner. Det skulle da lige være Philips’ elegante farve-tv, hvor Georg Jensen faktisk har tegnet en enkelt model.

Den nye Philips by Georg Jensen højttaler findes i to størrelser: Begge har en topplade i poleret stål – her var Georg Jensens fingeraftryk.

Resten af kabinettet er beklædt med et tektil i uld, som Kvadrat har stået for. Stoffet er naturligvis udviklet, så det lader tonerne slippe uhindret igennem.

Den lille Philips JS30 variant kan spille i seks timer på en opladning, mens storebror JS50 klarer hele 20 timer.

Den har desuden en power bank, så højttaleren kan lægge strøm til f.eks. en smartphone, der levcrer den streamede musik.

Pilips lille JS30 høttaler.(Foto: TPVision)

Toppladen er i poleret stål og resten er beklædt med højtalerstof i uldblanding, der lader lyden trænge uhindret igennem. Du lader nemt op med usb-stikket og den store model har endda også indbygget power bank, så du kan holde din telefon med strøm selv om du er langt fra stikontakten.

Begge højttalere kommer med Bluetooth, der skal kunne række 20 meter trådløst. Parrer man de højttalere, får man lige pludseligt Georg Jensen i stereo.

Georg Jensens polerede stål i toppen finder vi også i den nye Philips JP10 power bank. Her er stålet kombineret med bæredygtigt læder fra skotske Muirhead.¨

Power bank batteriet kan både give ny energi trådløst via en Qi-oplader, som f.eks. passer til iPhone og de fleste Android telefoner.

Alternativt kan man selvfølgelig lade op via et USB-kabel, der samtidig fungerer som en bærerem i læder. Smart og elegant.

Philips lille JS30 Georg Jensen højttaler koster 1.499 kroner, storebror JS50 2.199 kroner. Den vejledende pris for Philips JP10 power bank er 1.099 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Microsoft har ny lavpris laptop