Grammofon-møblet får comeback

Elgiganten sælger som aldrig før

(Foto: Elgiganten)

Det er ikke alle danske erhvervs-drivende, der piver over svigtende omsætning på grund af Corona krisen. Nogle brancher oplever et direkte boom i efterspørgslen.

Ti-tusinder af danskeres nye virkelighed med en hjemme-arbejdsplads har sat sine klare positive spor i Danmarks største kæde med forbruger-elektronik.

Elgiganten er nemlig i dag kommet ud med et nyt rekord-regnskab, der viser en omsætning på 6,4 milliarder kroner og et overskud på 120 millioner.

Andet halvår i Elgigantens regnskab lå nemlig midt i første bølge af Corona.

Det betød på den ene side, at kæden måtte lukke en del af sine center-butikker i marts og april. De stod for ca. 20 procent af omsætningen.

Eigigantens centrale lager på over 100.000 kvm i isvenske Jönköping dækker hele Norden. (Foto: Elgiganten)

 

På den anden side voksede Elgigantens online salg med rekordfart. På grund af den nye situation med arbejde og skole i hjemmet var der brug for nye laptops, større skærme, tastaturer, mus og hurtigere internet.

Elgiganten har ikke udvidet med nye butikker i det seneste år. Samtidig er konkurrence-situationen skærper i landets større byer, hvor ærkerivalen Power fører sig frem.

Alligevel er det lykkes for Elgiganten at vokse i sine nuværende 38 butikker og via elgiganten.dk. Fremgangen kom i alle segmenter – både salget til forbrugere og i kædens relativt nye satsning på erhvervskunder og den offentlige sektor.

Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag 2.300 medarbejdere. Kædens Elgiganten.dk er en af landets allerstørste internet-butikker.

Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen, der i regnskabsåret 2019/20 omsatte for 41,8 milliarder norske kroner. Der er i alt 414 varehuse og ca. 10.000 medarbejdere i Norden.

Elkjøp-koncernen ejes af den britiske Dixons Carphone koncern….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grammofon-møblet får comeback