En spillemaskine i din hånd

Et minut på internet

(Foto: Jaira Jehuel / Pixabay)

Der kan ske en masse ting i dit liv på et minut. Det samme ude i samfundet og verden, hvor tiden bare føles, som om den går endnu hurtigere på grund af internet og vores digitale kommunikation med hinanden.

Analyse-firmaet Visual Capitalist laver hvert år en oversigt over, hvad der typisk sker på et minut – 60 sekunder – på nettet. Det er hver gang forbløffende tal, der sætter udviklingen lidt i perspektiv.

Den nye 2020 udgave af ”Data Never Sleeps” er målt midt under Corona krisen. Den viser tydeligt, hvordan data-forbruget på internet har ændret sig, og nye apps som Zoom til video-chat pludselig er blevet en magtfaktor på nettet.

I et typisk minut på nettet deltager f.eks. 208.333 mennesker i et online møde via Zoom eller 52.083 i konkurrenten Microsoft Teams. Det er første gang, at den slags apps markerer sig så stærkt i internet forbruget.

(Infografik: Statista.com)

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at Netflix har levet godt af Corona krisen, og at op mod 40 procent af danskerne arbejdede hjemmefra i foråret.

Ifølge Visual Capitalist bliver der i et enkelt minut streamet over 400.000 timer Netflix verden over. Samtidig uploades 500 timer video til YouTube.

På 60 typiske sekunder bliver del 41,7 millioner WhatsApp meddelelser, 347.000 Instagra bruger skriver en post, og Facebook får uploadet 147.000 nye fotos eller 150.000 beskeder.

Også på andre fronter viser internet, at det er blevet en uundværlig del af vores hverdag: Amazon sender f.eks. 6.659 pakker hvert minut døgnet rundt. Forbrugere køber online for en million dollars, og den meget omtalte TikTok app bliver installeret 2.704 gange….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En spillemaskine i din hånd