Hvem er de store plastik syndere?

Lær guitar på den smarte måde

(Foto: Boss)

Selvom det ser så legende let ud, kan det være både svært og tage sin tid at lære at spille godt på guitar.

Vil man gerne spille elektrisk som sine musikalske idoler, er det ikke nok at kunne akkorder og fingerspil. Man skal også kende til lydeffekter, forstærkere og pedaler.

Guitar effekt giganten Boss gør det fremover meget nemmere. Det sker med en smart Pocket GT kombi af en app til mobilen og en lille hardware enhed, som man nemt have med i lommen.

Oplæringen sker først og fremmest med YouTube videoer, som app’en har sin egen browser til. Meget nemmere kan det ikke blive at streame lyden ned til Pocket GT enheden, som er koblet til ens elguitar.

(Foto: Boss)

Man kan opbygge sine egne spillelister i app’en, som man kan gentage, kalde frem i deres helhed eller sektionsvis. Det kan jo sagtens være, at eleven har problemer med bestemte afsnit af en melodi eller guitar riff, han/hun vil lære.

Det er selvfølgelig også muligt at jamme og spille med på et favorit nummer, som man ser på YouTube:

I den forbindelse kan man f.eks. sætte digitale markeringer i videoen, så Pocket GT kan huske dem og automatisk sætter ind på det rigtige tidspunkt under afspilningen.

Man kan også tilføje sine egne effekter og musikalske specialiteter, uden at man behøver at indtaste ting på sin smartphone eller tablet skærm.

(Foto: Boss)

Tilmed sidder der en knap på Pocket GT enheden, der gør det muligt at dæmpe vokaler og guitar soli i de originale melodier, så man selv kan overtage musikken i forgrunden.

Derudover kan Boss Pocket GT og Tone Studio app fungere fint uden YouTube videoer. Man kan sagtens spille med på melodier, man streamer via sin smartphone.

Det sker normalt trådløst via Bluetooth, men man kan også sagtens bruge kabler, når man f.eks. har koblet sit stereo-anlæg på eller integreret en tromme-maskine og en rytmeboks i sit set-up.

Den nye Boss Pocket GT enhed er bygget op omkring samme lydgenerator, der sidder i firmaets professionelle GT-1 pedal – også kaldet ”floor processor.”

Som standard kommer nyheden med 99 memory moduler, der allerede er fyldt op med lyde og effekter. Dem kan man bruge direkte, modificere eller erstatte med egne effekter.

(Foto: Boss)

På selve Pocket GT enheden sidder fysiske knapper til at scrolle igennem modulerne, indsætte nye lyde, aktivere den indbyggede tuner og til at kontrollere afspilning af YouTube videoer. Den tilhørende Tone Studio app fås både til iPhone/iPad og Android.

Desuden kan Pocket GT fungere som et Mac eller Windows USB audio interface, hvor guitarister kan lægge deres ting direkte ind i software til musik produktion.

Pocket GT enheden  fylder 13 gange syv gange 2,7 centimeter og vejer 160 gram. Dens indbyggede batteri kan køre i fire timer pr. opladning.

Guitaren kan kobles via et jackstik. Endelig er der også et hovedtelefon stik, så man lave sin musik, uden at andre behøver at lytte med.

Boss Pocket GT kommer til salg omkring 1. oktober. Prisen er 250 US dollars eller ca. 1.600 kroner….

(Foto: Boss)

(Foto: Boss)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem er de store plastik syndere?