Motorola er til lave priser

Cyber-angreb den største trussel

(Foto: Gerd Altmann / Pixabay

Selvom COVID-19 pandemien har domineret mediernes overskrifter og vores hverdag i det seneste halve år, er virusset ikke dét, danskerne frygter mest.

To af tre danskere udpeger hacker- og cyber-angreb som deN største trussel mod vores land, når de bliver spurgt om, hvad de frygter mest.

Australierne er de mest hacker-angste i verden. 70 procent af menneskene ”down under” er bange for, at deres land kan blive lagt ned ved det cyber-angreb over internet. Danskerne kommer ind på en global andenplads med 66 procent.

Det viser en ny international undersøgelse, som det amerikanske telefirma Atlas VPN har lavet sammen med det store analysefirma Pew Research. Folk i 14 lande er blevet interviewet om deres trussel-billede her midt i en Corona tid.

Faktisk er Danmark slet ikke ene om at være nervøs for cyber-angreb. Ser man på alle 14 lande tilsammen, bliver hackere udpeget som den næststørste trussel med 65 procent. Kun klima ændringer er værre – det siger 70 procent.

Danmark er blandt de lande i verden, hvor flest udpeger internet angreb som den største trussel mod samfundet – værre end Corona. (Infografik: Atlas VPN)

 

Globalt set lander cyber-kriminalitet helt nede på en fjerdeplads, fortæller Atlas VPN. Her er klimaet en klar nummer et foran virus pandemier som Corona (69 procent) og terrorisme (66 procent).

Interessant nok er rigtigt mange mennesker opmærksomme på risikoen ved angreb via internet. Kun fire procent siger, at cyber-angreb ikke er en trussel mod deres land.

Hackere og deres lyssky gøremål på internet er kommet frem i medierne igen på det seneste, fordi USA frygter, at politiske magter udefra vil forsøge at påvirke det amerikanske præsident-valg til november.

For fire år siden blev Rusland beskyldt for at blande sig på Donald Trumps side ved at sprede falske historier om hans modstandere via de sociale medier. Samtidig skulle russerne have brudt ind i databaserne hos Trumps daværende rival Hillary Clinton.

I de senere uger er Rusland igen kom i søgelyset, efter at Microsoft har opdaget adskillige forsøg på cyber-angreb i centrale amerikanske computer systemer. Også hackere fra Kina og Iran skal angiveligt være aktive.

Ældre ser cyber-angreb som en større fare end unge. (Infografik: Atlas VPN)

 

Ifølge Atlas VPN er det især voksne og ældre mennesker, som ser internet-kriminalitet som en stigende trussel. De udpeger også flere globale trusler end unge.

Måske skyldes det, at tidens unge er vokset op med internet, sociale medier og mobiltelefoner. De har som noget naturligt sikret deres informationer og data bag anti-virus-programmer, virtuelle private netværk og firewalls.

Pew Research har interviewet 14.276 folk I 14 lande i perioden fra den 10. juni til den 3. august 2020. De adspurgte blev bedt om at pege på de værste blandt ni foreslåede trussel scenarier.

Ud over Danmark er USA, Canada, Belgien, Frankrig, Sverige, Tyskland, Italien, Holland, Spanien, England og Sydkorea med i den globale analyse….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motorola er til lave priser