IKEA vil bygge gamer møbler

Mobilen har vinger på

 

(Foto: LG)

Somme tider er det ikke nok med ét display på en smartphone. Især, hvis man bruger den til flere ting på samme tid – multi tasking så at sige.

Det er bl.a. derfor, at foldetelefoner fra Samsung er blevet populære hos dem, der har råd. De bruger f.eks. den ene halvdel af skærmen til at vise billeder på, mens den anden halvdel fungerer som tastatur.

Samsungs ærkerival i Sydkorea – LG – går en anden vej. Firmaets nye Wing telefon har to skærme bag hinanden. Display nummer to kommer frem, når man drejer den øverste del af mobilen.

LG har ikke opfundet det meget specielle system for bare at være anderledes. LG har skam gode argumenter parat, der taler for designet. Øget produktivitet for eksempel og bedre brugervenlighed.

I “Basic Mode” ligner LG Wing en hvilken som helst moderne smartphone med en skærm næsten uden rammer omkring.

(Foto: LG)

OK – telefonen er stor og ret tyk. Faktisk fylder den mere end Apples dyre iPhone 11 Pro Max, og den er en ordentlig moppedreng.

Hovedskærmen af P-OLED er på 6,8 tommer i Full HD+ grafik – 2.460 gange 1.080 punkter. Den kan bruges både lodret (portrait) og vandret (landscape). Så vidt som altid på en mobil.

Når man ”vrider” skærmen 90 grader, kommer et underliggende display til syne. Det er på 3,9 tommer og viser 1.240 gange 1.080 punkter.

De to skærme kan vise samme app eller to separate. LG foreslår selv, at man kan se en video på det store display, mens man holder øje med sin e-mail eller sin Facebook profil på det andet.

Eller man lader hovedskærmen til at vise navigatorens digitale landkort og bruger den lille til at indtaste adressen, søgning efter butikker osv.

Den indbyggede processor er ikke verdens hurtigste, men vil sikkert være tilstrækkelig for de fleste. De er en Snapdragon 765G med integreret 5G. Den har 8 GB RAM og 128 eller 256 GB lager at sprede sig på.

Ved den globale præsentation i går aftes havde LG hentet assistance ind fra flere chat- og streaming platforme. Ret overbevisende så det ud, når storskærmen kørte YouTube videoer eller sports-transmission, og man brugte den lille til at skrive kommentarer og følge andres chat.

LG kan forsynet Wing med fire kameraer:

En selfie skyder til f.eks. video konferencer popper op på fronten som trold af æske.

Tre objektiver på ryggen har et hovedkamera med en 64 megapixel billedsensor og optisk stabilisering. Det suppleres af en 12 megapixel super vidvinkel og en 13 MP med mere moderat vidvinkel.

Når man klapper det lille display ud, kan det fungere som praktisk håndgreb, når man optager video via den store skærm. (Foto: LG)

 

Selfie skyderen og det ene kamera bagpå kan fungere samtidig. Billederne kan så lagres som én fælles optagelse eller to separate i henholdsvis 1:1 og 16:9 format. Det lyder, som om kreative fotografer har fået et nyt legetøj.

Meget praktisk kan de vinkelret anbragte display også fungere som håndgreb, når man tager billeder og video via den den store skærm.

I den forbindelse har LG anbragt et lille joystick til kamera kontrol på sin Wing telefon. Det samme gælder en ”follow” funktion til rykfri video optagelser.

Det indbyggede batteri er på 4.000 mAh med mulighed for trådløs og hurtig opladning. Telefonen er moderat vandtæt efter IP54 standarden, og den kommer med Bluetooth 5,1, Android 10 og Wi-Fi 802.11 ac, men desværre ikke det nye og hurtigere Wi-Fi 6.

LG Wing vil kunne købes i mørkegrå og en ret usædvanlig lyseblå farve. Telefonen kommer til salg i Sydkorea i oktober. Europa følger senere på året, men formentlig ikke Danmark. Af uransagelige årsager har LG opgivet at sælge smartphones i Skandinavien. I stedet satser LG på farve-tv….

(Foto: LG)

LG Wing har tre kameraer på ryggen og en pop-up selfie skyder på fronten. (Foto: LG)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IKEA vil bygge gamer møbler