TikTok er helt i top

Apple Watch mere smart

(Foto: Apple)

Vi fik ikke nye iPhones i dag. De kommer nok først i oktober, sådan som Leifshows har spået flere gange. Til gengæld fik vi to nye Apple Watches og to nye iPads.

Sværest har det nok været at finde på noget afgørende nyt til Apple Watch Series 6. Forgængeren var jo allerede komplet for langt de fleste mennesker.

Derfor kan de største nyheder i sjette generation Apple Watch deles op i tre – blod-iltning, bedre urremme og flere farver. Watch 6 skal koste 3.299 kroner.

Dertil kommer et ordentligt gok i nødden på billigere Android ure. Apple præsenterer nemlig også et Watch SE. Med alle de vigtigste funktioner og features – dog ikke måling af blod-iltning, men til en lavere pris. Nemlig 2.299 kroner.

Apple Watch kunne i forvejen måle puls og hjerterytme. Nu kommer blod-iltning med. Desværre ikke blodtryk eller blodsukker, som rigtigt mange venter på. De ville også være mere vigtige.

Måling af ilten i blodet er den store helbreds-relaterede nyhed i Apple Watch 6. (Foto: Apple)

 

Blod-iltningen kan måles på bare 15 sekunder ved hjælp af en rød laserstråle. Meget praktisk kan uret også tjekke kroppens sundheds-status automatisk, mens man sover. Så kan man næste morgen se, om ens hjerte er løbet for stærkt, eller iltningen har varieret.

Designet af Apple Watch 6 er det velkendte firkantede, som vi kender fra både fjerde og femte generation. Men der er kommet nye farver på urkassen, og det vil mange sikkert elske.

Nye urkasse kulører er blåt aluminium, gylden rustfrit stål, mørkegråt rustfrit stål og så en ganske fræk rød.

Endnu større visuelle forskelle er der at finde i urremmene. De fås nu i en elastisk kunststof udgave helt uden spænder og låse.

Solo Loop kalder Apple den nye type urremme, der fås i enten blødt silikone eller flettet garn. Remmene fås i mange farver og ni forskellige længder, så de passer både til tynde og kraftige håndled.

Apple Family er en smart feature, hvor flere Watch ure kan overvåges fra en enkelt iPhone. (Foto: Apple)

 

Indenbords i Apple Watch Series 6 sidder en helt ny S6 processor, der leverer et 2,5 gange mere lysstærkt display og kan arbejde med flere typer Wi-Fi. Desuden kan batteriet oplades 20 procent hurtigere end forgængerens.

Nye features er f.eks. en lynhurtig højdemåler og det nye watchOS 7 styresystem, der kan bruges til at skifte urskive til mange, mange designs – inklusive dem, man selv har kreeret.

En smart nyhed i watchOS 7 er, at man kan integrere flere familie-medlemmer i samme netværk. De skal blot have et Apple Watch, men ikke nødvendigvis en iPhone.

Ideen er, at børn og ældre kan holde sig i kontakt med de midaldrende medlemmer. Forældre kan tjekke, hvor børnene er og, hvad de laver. Og ældre kan slå SOS alarm, når de f.eks. falder om.

Apple slår meget på reklame-trommerne for en ny feature ved navn Skoletid. Den skal hjælpe børn med at bevare koncentrationen, ligegyldigt om de sidder i klasseværelset eller modtager fjern-undervisning derhjemme. Oplagt i disse Corona tider.

Apple Watch SE er en skrabet udgave af det nye Watch 6 og tusind kroner billigere. (Foto: Apple)

 

Har man ikke brug for måling af blod-iltning og et par andre avancerede features, kan man slippe 1.000 kroner billigere ved at købe det nye Watch SE. Endelig fortsætter det gamle Series 3 ur som den rene discount udgave af Apple Watch.

Endelig præsenterede Apple et nyt Fitness+ abonnement til Apple Watch. Det er mest til motions-freaks og lanceres i første omgang i nogle få lande – Danmark ikke imellem. Fitness+ kostee 10 dollars om måneden i USA.

Apple Watch 6 kan bestilles fra i dag og købes fra på fredag. Billigste udgave med GPS koster 3.299 kroner. Vil man have mobiltelefon integreret er vi oppe på 4.099 kroner. Apple Watch 6 kommer desuden i særlige Nike og Hermés udgaver.

Apple Watch SE kan også bestilles fra i dag. Her ligger prisen mellem 2.299 og 2.699 kroner – med eller uden mobiltelefon….

(Foto: Apple)

Både Apple Watch 6 og SE har fået en højdemåler, der kan være “always on”. (Foto:: Apple)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TikTok er helt i top