Pac-Man vender tilbage

Microsoft får ikke TikTok

(Foto: iXimus / Pixabay)

Lidt overraskende bliver det ikke Microsoft, der får lov til at købe det populære kinesiske TikTok sociale medie.

Det blev meddelt i nat. Favorit er nu Microsoft konkurrenten Oracle, der ellers gør sig mest i store servere, databaser og økonomi-systemer.

TikToks kinesiske ejere i selskabet ByteDance har afvist Microsofts tilbud om at købe TikToks business på det amerikanske marked.

Det kommer, efter at præsident Trump har tvunget TikTok til at afvikle sine aktiviteter i USA – eller sælge forretningen fra.

Amerikanerne mistænker TikTok for at bruge sin software til spionage. Således skal personlige informationer fra millioner af teenagere og unge være sendt videre til Kinas efterretnings-tjenester.

Microsoft viser sig tydeligt skuffet over afvisningen fra Beijing:

”Vi er sikre på, at vores tilbud ville have været godt for TikToks brugere, samtidig med at det beskytter USA’s sikkerheds-mæssige interesser.”

TikTok er især udbredt hos børn og unge, der bruger app’en til at udveksle små videoklip på deres mobiltelefoner. (Foto: Cottonbro / Pexels )

 

Og fortsætter i sin officielle meddelelse:

”Vi ville have foretaget vigtige ændringer i TikTok, så app’en overholder de højeste krav om sikkerhed og privatlivets fred. Desuden ville vi bekæmpe, at TikTok kan bruges til at sprede falsk information.”

Microsofts udmelding kommer i kølvandet på en historie fra det store kinesiske dagblad ”China Morning Post”.

Den fortæller, at ByteDance ikke er villig til at sælge sin meget effektive kommunikations-software til et amerikansk firma.

En ekstern køber ville derfor være tvunget til at omskrive den underliggende programkode – algoritmen – der er nøglen til TikToks globale succes.

Ifølge den kinesiske avis har ByteDance meddelt den beslutning til alle udenlandske interessenter, som kunne have lyst til at købe dele af TikTok.

Den betingelse har Microsoft nok ikke kunnet sluge, selvom TikTok ellers godt kunne passe ind i Windows-gigantens portefølje. Microsoft ejer f.eks. i forvejen Linkedin og Skype.

(Foto: Solen Feyissa / Unsplash)

 

Microsoft havde desuden fået støtte fra verdens største supermarkeds-kæde Walmart til at købe TikTok. Dermed var en megastor distributions-kanal sikret.

Om Oracle har aceepteret ByteDance’ betingelser, vides ikke på nuværende tidspunkt.

Det er dog sandsynligt, at Oracle godt kan nøjes med at være TikToks database-partner i USA. Med andre ord skal Oracle sørge for, at alle data og informationer fra TikToks brugere  i USA forbliver på amerikansk territorium og ikke sendes til kinesiske servere. Det var et af Trump-regeringens første krav.

Den amerikanske avis ”Wall Street Journal” fortæller, at Oracle er blevet kåret som vinder, men overskriften er hverken af- eller bekræftet i skrivende stund – tidligt mandag morgen.

Får Oracle håndslag på TikTok, vil det være ret overraskende. Oracle bevæger sig normalt i helt andre cirkler end børn og unge, der udveksler små videoer via deres mobiltelefoner.

Det nærmeste, Oracle har været på forbruger-software, har været programmerings-sproget Java. Det var i lange perioder meget populær til at udvikle websider og internet-apps med.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pac-Man vender tilbage