Nu kan du sidde på en sky

Pac-Man vender tilbage

(Foto: Bandai Namco)

Det er længe siden, at vi har hørt nyt om Pac-Man. Spillet, der tog verden med storm for 40 år siden.

Den lille guflende ost, som man skulle navigere rundt på skærmen med de første spilkonsoller, der kom på markedet i 1980.

Siden er Pac-Man kommet i mere avancerede versioner, hvor osten har fået både arme og ben, kone og børn, venner og egen hund.

Det legendariske videospil fra det japanske softwarehus Namco var det første, som blev en global succes.

Sådan kommer Pac-Man Geo til at se ud på Android telefoner. (Foto: Bandai Namco)

 

Det kom nemlig i udgaver, der kunne bruges på alle mulige platforme – lige fra Commodore 64, over Atari spilkonsoller til moderne pc’er og mobiltelefoner. Selv Apple åbnede sin døre for PacMan – til iPod musik-afspilleren.

Nu kunne det se ud, som om Bandai Namco vil fejre 40-års fødselsdagen med en helt ny og tidsvarende Pac-Man.

Den skal hedde Geo til efternavn og tage ”osten” med ud i det virkelige liv. Takket være brugen af Augmented Reality. Slut med de traditionelle grænser på en bane på skærmen.

Ifølge Bandai Namco skal Pac-Man Geo være et action-spil, der udnytter geografiske informationer fra Google Maps. Landkort og GPS-koordinater.

Den guflende ost har fascineret millioner af mennesker gennem de seneste 40 år. (Foto: Blake Patterson / Wikimedia)

 

 

Spilleren vælger sværheds-grad og i hvilke geografiske omgivelser, han eller hun vil udfordre Pac-Man. Spillet kan foregå overalt i verden og i nærmest ”real time.” Kun internet- eller mobiltelefon-linien sætter grænserne.

Handlingen i den nye Pac-Man Geo skal være den gamle og velkendte. Spilleren skal spise så mange oste som muligt, undgå farlige spøgelser og sikre sig ekstra energi-piller undervejs. Det foregår bare på ”rigtige” veje, gader og stier – ikke i en faste ruter på skærmen.

Bandai Namco har ikke offentliggjort mange flere detaljer, men japanerne håber helt åbenlyst, at Pac-Man Geo skal være en lige så stor landeplage som Pokemon Go.

I husker vel for nogle år siden, hvor tusinder af mennesker vadede rundt overalt med næsen i deres mobiltelefon for at fange monstre og samle points.

Japanske medier skriver, at Pac-Man Geo kommer på markedet, så det kan være med i julehandelen, I første omgang kommer spillet til iPhone, iPad og Android….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By Blake Patterson from Alexandria, VA, USA – The Art of Video Games 2012, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=79739106

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kan du sidde på en sky