USA’s unge flytter ikke hjemmefra

Alpha lyder meget bedre end mobiler

 

(Foto: Astell & Kern)

Der findes mennesker, som gladeligt betaler 100.000 kroner for et sæt højttalere og et tilsvarende beløb til resten af Hi-Fi anlægget.

De samme entusiaster er helt sikkert ikke tilfredse med den lyd, der kommer ud af deres smartphones, når de streamer musik over internet.

En del af dem vil sige, at de hellere vil høre musikken fra deres grammofon med vinylplader, eller de går med planer om at købe den nye danske Lyngdorf TDAI-1120 streaming forstærker til 15.000 krone

I samme kvalitets-klasse ligger amerikanske Astell & Kern. Her bygger man den fine Hi-Fi verdens svar på Apples iPods og andre MP3 afspillere, som vi alle brugte, inden iPhone og Android telefoner overtog magten.

(Foto: Astell & Kern)

 

Astell & Kern har netop præsenteret det tredje medlem af sin Kann familie af high-end musik-afspillere. Kann Alpha hedder den.

Det er en gedigen sag, der er tykkere og tungere end moderne smartphones. Til gengæld er den pakket ind i støjreducerende aluminium og indeholder næsten lige så meget elektronik som en Hi-Fi forstærker i fuld størrelse. Dog har Alpha ikke behov for samme store transformator og udgangstrin til at levere en masse watt ud i højttalerne.

Astell & Kern bruges primært til at spille musik via hovedtelefoner af høj kvalitet. Alternativt kan man selvfølgelig sende tonerne over Bluetooth til et sæt trådløse højttalere.

Det specielle ved de nye Alpha afspiller er, at den har en integreret hovedtelefon forstærker. Den skal efter sigende kunne håndtere selv de mest krævende ”hørebøffer” til audiofiler. Det kan mobiltelefoner bestemt ikke.

Indendørs i Kann Alpha sidder en processor med fire kerner samt to ES9068AS digital-til-analog konvertere, der er arrangeret som to separate mono kanaler. Styresystemet er et modificeret Android 9.0.

Betjeningen foregår via en 4,1 tommers farveskærm. Spilletiden er 14,5 timer på en batteri opladning, og man har som standard 64 GB plads til at lagre sin musik på. Er det ikke nok, kan Kann Alpha udvides til 1 TB.

Musik-afspilleren har Wi-Fi  802.11n og Bluetooth 5.0, der skal tilbyde bedre trådløse forbindelser samt muligheden for at overføre lyd i 24 bit (aptX HD). Musik, som ligger på Alpha, kan gengives i 32 bit / 384 kHz. Igen langt over smartphone niveau.

Astell & Kern Kann Alpha vejer nette 316 gram og har en rigtig ”fysisk” volumen-knap. Afspilleren samarbejder med bl.a. Spotify, Apple Music, Audible og Amazon Music.

Prisen er den samme som på en smartphone i den pænere ende – nemlig 1.100 dollars eller ca. 7.000 kroner. Og husk – Alpha kan kun afspille musik – ikke bruges som telefon eller til computerspil….

(Foto: Astell & Kern)

 

(Foto: Astell & Kern)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

USA’s unge flytter ikke hjemmefra