Sådan vil Telia rulle 5G ud

Huawei udfordrer MacBook

(Foto: Huawei)

I Danmark er Huawei mest kendt for sine smartphones med glimragende kameraer og sit langvarige slagsmål med myndighederne om at få lov til at sælge udstyr til fremtidens 5G netværk.

Huawei har imidlertid også stille og roligt fået sig en lille, men pæn andel af det danske marked for Windows-baserede laptops.

Det er først og fremmest i klassen for de dyrere laptops med små skærme og store kræfter. Her møder Huawei først og fremmest konkurrenter som HP, Lenovo, Dell og Apple.

Med sin elegante og ikke særligt maskuline fremtræden henvender Huaweis nye opdaterede MateBook X laptop sig til samme publikum, der lader sig lokke af Apples dyrere MacBooks.

Den mest opsigtsvækkende nyhed på MateBook X er skærmen på 13,8 tommer. Den har kun ekstremt tynde rammer om. Faktisk optager displayet 90 procent af pladsen. Det må være noget nær rekorden for laptops.

Touch-skærmen kan vise billeder i 3K opløsning. I eksakte tal er det 278 punkter pr. tomme (ppi) og en lysstyrke på 400 nit. Skærmen kan desuden vise 100 procent af sRGB farve-skalaen. Det er flot.

Hele MateBook X er superlet og fylder ikke mere end et stykke A4 papir i areal. Med en vægt på 1,08 kilo og en tykkelse på 13,6 mm er den bestemt ikke en belastning at bære rundt på.

(Foto: Huawei)

 

Den nye Huawei laptop er født med det nye Wi-Fi 6, hvilket muliggør meget høje hastigheder i et trådløst netværk.

I det daglige er Wi-Fi 6 opgraderingen næsten vigtigere end motoren ombord. Det er Intels 10. generation Core i5 eller i7 processorer, der assisteres af op til 16 GB RAM.

Som standard har MateBook X to USB-C porte og et 3,5 mm stik til hovedtelefon. Har man brug for mere, følger der en lille USB-dok med ved købet, hvor der sidder USB-A, HDMI og VGA porte i.

MateBook X kommer også med en såkaldt ”Share NFC Pad” funktion, der forbinder Huawei telefoner trådløst til laptoppen. De kan så betjenes via pc’ens touchpad eller berørings-panel.

Webcam kameraet har Huawei igen placeret som en del af tastaturet. Smart, men ikke særlig praktisk. Når man samtidig skriver på tastaturet, er kameraets billedvinkel sjældent optimal til f.eks. video møder.

Trods den lave vægt har Huawei fået plads til et 42 Wh batteri ombord. Det skal kunne holde til ni timers afspilning af video, hvilket lyder lidt vel optimistisk.

Den nye Huawei MateBook X kommer til salg i Danmark fra slutningen af oktober. Priserne begynder ved knap 12.000 kroner….

(Foto: Huawei)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan vil Telia rulle 5G ud