Snart er det tid for OnePlus 8T

Fitness ur finder den mest afslappende hobby

(Foto: Bob Drnyt / Pixabay)

Motions-ure og smartwatches som f.eks. Fitbits bruges normalt til at holde øje med fysiske anstrengelser og, hvordan kroppen reagerer på det med højere puls, ændret krops-temperatur – og i nogle tilfælde også med måling af ilt i blodet.

Desuden kan disse ure avancerede ure også give informationer om, hvor mange skridt man har taget i løbet af en dag, hvor mange kalorier man har forbrændt osv.

Men selvfølgelig kan motions-urene også bruges den modsatte vej. Nemlig til at måle og finde ud af, hvilken hobby der er den mindst stressende og mest afslappende.

Det er præcist, hvad Fitbit har gjort i England. Her har man analyseret resultater fra 357 mennesker i alderen 20 til 30 år for at finde ud af, hvad man skal foretage sig i fritiden for at kunne slappe rigtigt af. Ud over at sove naturligvis.

Cykling er den hobby, der får pulsen til at gå højest op i gennemsnit. (Foto: Mabel Amber / Pixabay)

 

Ikke overraskende er de hobbies meget stille-siddende, som holder vores hjertebanken og puls længst nede. De er meget langt fra kondi-krævende ting som cykling, løb eller svømning.

Ifølge Fitbit er strikning og håndarbejde den hobby, man kan slappe bedst af ved. Her er pulsen faldet til i gennemsnit 65 slag i minuttet.

Strikning kan sænke vores hvile-puls med næsten 19 procent. Helt modsat med cykling, der kan øge pulsen med op til 119 procent.

Det placerer cyklen som den mindst afslappende hobby af alle. Regn med, at hurtig oksning i pedalerne, øger pulsen til i snit 175 i minuttet.

Her er 20 meget forskellige hobbies og deres evne til at få folk til at slappe af. (Grafik: Fitbit)

 

Deltagerne i Fitbits undersøgelse er da også ret enige, efter at de har afprøvet en række forskellige hobbies og tidsfordriv:

93 procent siger, at de føler strikning som det mest afslappende, man kan foretage sig. Kun 29 procent siger, at de slapper fint af ved at cykle.

Lidt interessant fortæller Fitbit undersøgelsen også, at blogging – altså dét, jeg foretager mig ved at skrive denne artikel – hører til det mest beroligende, man kan gøre.

Blogging placerer sig på en tredjeplads i de bedste slappe-af hobbies – blandt strikning, fiskeri, kalligrafi og malerier….

Motionsure fra Fitbit kan ikke kun bruges til at måle fysiske anstrengelser ved sport og motion. De kan også finde de mest afslappende hobbies. (Foto: Fitbit)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snart er det tid for OnePlus 8T