Telenor hopper på Fibias fiber

Letvægter til tunge spil

(Foto: Lenovo

Når folk normalt tænker på laptops til e-sport og computerspil, har de store og tunge bærbare pc’er for øjnene. Laptops, der kan flyttes, men ikke lige til at tage med i hånden.

Helt anderledes med den nye Legion Slim 7i fra Lenovo. Den vejer under to kilo og ligner alt andet end en gamer-maskine.

Den er nemlig lige så grå og anonym som en laptop til kontoret. Tastaturet er mere diskret belyst end hos mange konkurrenter. Et LED-lysshows er heller ikke standard, men man kan bestille det som ekstra-udstyr.

Det skal man dog ikke lade sig snyde af. Slim 7i er nemlig en ulv i fåreklæder:

Lenovos nye Legion Slim 7i er forbløffende slank og let af at være en seriøs gamer laptop. (Foto: Lenovo)

Indendørs sidder f.eks. Intels seneste Core i9-10980HK processor og Nvidias RTX 2080 Max-Q grafikkort. De garanterer rigeligt med kræfter til selv markedets mest avancerede videospil.

Standard i den nye legesyge Lenovo laptop er op til 32 GB RAM og 2 TB lager på hurtige SSD-diske.

Skærmen er på 15,6 tommer og kan vise sit indhold i 4K opløsning og 60 Hz opdaterings-frekvens. Fint til f.eks. streaming af video.

Er det ikke hurtigt nok, kan man købe Legion Slim 7i med et Full HD display og 144 Hz ”refresh rate.” Det er oplagt til e-sport. Begge skærme kan arbejde med Dolby Vision.

Intels helt nye og superkraftige Core i9 processor bliver kølet effektivt af i den nye laptop. (Foto: Lenovo)

Batteriet  på 71 Whr kan holde den stærke laptop i gang i knap otte timer. Er batteriet løbet tør, kan det fyldes hurtigt op igen via det integrerede Rapid Charge Pro kredsløb.

Ud over alle disse lækkerier stiller Legion Slim 7i også op med Dolby Atmos højttaler, en fingeraftryks-skanner i on/off knappen og en praktisk ligge klap over kameraet på fronten.

Til sidst kommer selvfølgelig tusind-krone-spørgsmålet: Hvordan kan Lenovo bygge en kraftig gamer-laptop så slank og let, når alle de andre i markedet tilsyneladende er klodsede og tunge?

Lenovos forklaring er dels, at Legion Slim 7i er bygget med konsekvent anvendelse af letvægts materialer.

(Foto: Lenovo)

Dels har Lenovo udviklet et helt nyt kølesystem, der har øget indsugningen af frisk luft med 31  procent. Systemet, som Lenovo kalder for ”Legion Coldfront 2.0”, omfatter også tykkere kobberdele.

Hele herligheden styres af fem temperatur sensorer, der hele tiden måler varmegraderne i laptoppen og automatisk justerer processorernes ydeevne derefter.

Gamer-entusiaster vil i den forbindelse kunne lide en særlig Dynamic Boost funktion, der kan flytte op til 15 watt power fra processoren til grafikchippen, når programmet kræver det….

Lenovo Legion Slim 7i kommer på markedet i oktober – lige i rette tid til julehandelen. Der skal dog skrives en pænt stor check ud, hvis man vil have et eksemplar. Den nye gamer-laptop koster nemlig mindst 1.299 euro eller knap 10.000 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Telenor hopper på Fibias fiber