Nu bliver foldetelefonen voksen

Dele af Danmark bliver digitalt uland

(Foto: RitaE / Pixabay)

Det er en katastrofe for de tyndt befolkede egne af Danmark.

Klare ord fra Landdistrikternes Fællesråd, efter at regeringen har præsenteret sit forslag til finanslov.

I forslaget mangler nemlig den såkaldte bredbåndspulje. Den har hidtil sikret, at der også blev lagt hurtige fiber-forbindelser ud til Danmark udenfor byerne.

Det vil først og fremmest sige landområder, men kan også omfatte små øer eller sommerhus-kvarterer.

Bredbåndspuljen har finansieret internet udbredelsen i hele landet. Den kan politikere ellers godt lide af prale af. Nemlig at Danmark er blandt verdens førende i det digitale samfund.

For politikerne i Folketinget er Danmark åbenbart kunne København og landets byer. Områder, hvor der ikke er så mange til at dele udgifterne til fiber, er åbenbart ikke Danmark.

Steffen Damsgaard er vant til at tale landdistrikternes sag på Christiansborg. Nu skal han også kæmpe for internet til over 100.000 boliger i de tyndt befolkede dele af Danmark. (Foto: Landdistrikternes Fællesråd)

 

”Der er mange folk, som ikke har kunnet arbejde hjemmefra under Corona pandemien, fordi de ikke have en tilstrækkelig hurtig internet forbindelse. Den får de så heller ikke nu,” siger Steffen Damsgaard. Han er formand for Landdistrikternes Fællesråd.

”Corona krisen har vist, at vi har behov for en ordentlig digital infrastruktur i hele landet,” fortsætter han.

Pengene fra Bredbåndspuljen har sikret tusindvis af danskere i land-distrikterne adgang til hurtigere og bedre bredbånd.

Ifølge Steffen Damsgaard er der fortsat over 100.000 husstande uden ordentlig bredbånds-dækning.

De ligger hovedsagt i landet tyndest befolkede områder. De risikerer nu at blive ladt tilbage på perronen, mens internet toget drøner afsted.

Bredbåndspuljen blev indført i 2016 under den tidligere Venstre regering. Allerede sidste år ville socialdemokraterne fjerne den, men det blev forhindret af et flertal i Folketinget.

Lad os håbe, at det samme sker igen….

Teleselskaberne gider ikke rulle fiber ud til hele Danmark, hvis der ikke er abonnenter nok til at betale udgifterne. Det skal Bredbåndspuljen kompensere

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu bliver foldetelefonen voksen