Eesy er TDC’s nye lavpris-selskab

Den flyvende bil er i luften

(Foto: SkyDrive)

Den ligner noget, som er taget direkte ud fra en science-fiction tegneserie eller en lillebror til den flyvende DeLorean sportsvogn fra ”Tilbage til fremtiden” filmene.

Den store forskel er bare, at SkyDrive SD-03 er en realitet. I fredags var den oppe at flyve første gang med passager ombord i Japan.

Japanerne har udviklet på den flyvende bil i flere år. Derfor fejrede de dens jomfru-rejse med stolthed og store smil, selvom turen kun foregik i to meters højde og varede et par minutter,

Mange lande pusler med lignende projekter. I de fleste tilfælde er der – som her – tale om en drone i overstørrelse eller en såkaldt multikopter med adskillige rotorer.

De sørger for, at SkyDrive SD-03 kan starte og lande lodret. Den skal efter planen introduceres i de store japanske byer fra 2023.

Her er der nærmest konstant trafikkaos nede på jorden. SD-03 skal elegant glide hen over de lange bilkøer på veje og gader.

Inden da skal SkyDrive både bestå mange sikkerheds-tests, og fabrikanten skal finde en løsning på et bedre batteri.

Lige nu kan SD-03 kun holde sig i luften i 10 minutter. Alt for lidt til at krydse Tokyo eller nå fra downtown ud til lufthavnen….

Bilgiganten Toyota har penge i den nye SkyDrive. (Foto: SkyDrive)

(Foto: SkyDrive)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eesy er TDC’s nye lavpris-selskab