Her er Sonys næste mobil

Pas på de super-billige mobiler

(Foto: Jhonatan Perez / Pixabay)

Der findes masser af lande verden over, hvor folk ikke er parate – eller har råd til – at lægge 6.000 kroner eller mere for en ny mobiltelefon.

Derfor er der fabrikanter, som har specialiseret sig i at producere Android smartphones til ekstremt lave priser. Blot nogle få hundrede kroner koster de.

Alene prisen burde få alarm-klokkerne til at ringe.

Mange kompromis’er må tages i hardware, skærme og cover materialer for at presse omkostningerne ned på et minimum. Det siger sig selv.

Men hvad værre er: Mange fabrikanter tjener på at lægge enten reklame-apps – ”bloatware” – på disse telefoner. Eller der ligger software, som stjæler penge fra de i forvejen fattige købere.

Den amerikanske online nyhedstjeneste BuzzFeed News har sammen med sikkerheds-firmaet Secure-D undersøgt, hvordan den type bedragerier foregår:

(Foto: Ubergizmo)

En BuzzFeed læser købte af nysgerrighed sådan en superbillig Android mobil på nettet. Blot for at opdage, at tonsvis af pop-up reklamer afbrød hans telefon-opkald, chat og surfing på nettet.

Han oplevede også, at de data og timer, han havde købtvia et taletidskort, pludselig var opbrugt. De var i stedet afløst af e-mail og sms påmindelser om at betale for alle mulige abonnementer, han aldrig havde bestilt.

Secure-D fandt så ud af, at den såkaldte malware kom præ-installeret med telefonen. Brugeren havde ikke gjort noget forkert ved at downloade ting fra nettet.

Secure-D gør opmærksom på, at der ikke er bevis på, om mobiltelefon fabrikanten i Kina har installeret de farlige apps bevidst for at tjene lidt ekstra. Eller om fabrikantens egne computere har været inficeret med malware, der så er blevet overført til mobiltelefonerne, uden at han anede det.

Den slags super-billige mobiltelefoner er mest udbredte i Afrika, Sydamerika og Asien. Man kan dog også finde dem via internet i Danmark.

Hold fingrene væk. Køb kun mobiler fra forhandlere, I kender og stoler på. Ellers kan det billigt hurtigt blive dyrt….

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er Sonys næste mobil