Vi blokerer for færre reklamer

Verdens dyreste Apple skilt

(Foto; Sotheby’s)

 

Folk, der elsker deres iPhone eller MacBook, holder som regel også meget af Apples karakteriske logo.

De vier både deres tid og penge til Apple og viser på den måde deres absolutte loyalitet til firmaet bag logoet med det halv-spiste æble.

Derfor kommer det ikke som det helt store chok, at det dyreste reklameskilt, der nogensinde er solgt på en auktion, viser det gamle regnbue-farvede Apple logo bøjet i neon.

Nu om dage viser Apple sit navnetræk meget mere diskret. Det er stemplet eller indgraveret i samme farve som baggrunden – f.eks. i sølv på låget af en MacBook.

Så var der anderledes gang i kulørerne i de tidlige Apple dage, hvilket køberen af neon-skiltet åbenbart også synes.

Det blev forleden solgt hos det store auktionshus Sotheby’s. Her havde man forhånds-vurderet lysskiltet til en pris på mellem 10.000 og 15.000 US dollars. Det endte med at få hammeren ved 81.250 dollars. I danske kroner er det knap 520.000 kroner.

(Foto; Sotheby’s)

Neon-skiltet fremstod ikke engang i perfekt stand: Det var slidt med små revner oppe til venstre og nede til højre på displayet. Overdelen i plastik skiller også en smule fra underdelen i metal.

Det dyre Apple logo i neon måler 76 gange 61 centimeter. Det er fremstillet i akryl med en transformator siddende i toppen. En hvid metalbøjle er boltet på bagsiden.

Regnbue logoet var Apples andet. Det første var en ikke særlig god håndtegning. Det farverige logo var i brug fra 1976 til 1998, hvor Apples legendariske stifter Steve Jobs bad designeren Rob Janoff om at gøre det mere enkelt og diskret.

Hvorfor Apple valgte et kendetegn med et bidt æble, diskuterer fans og historikere fortsat om. Tilsyneladende tog Steve Jobs forklaringen med i graven.

Nogle mener, at Apple ville distancere sig fra mange andre firmaer, der brugte en perfekt frugt eller et uspist bær som logo.

Andre spekulerer i, om motivet blev valgt for at minde om den berømte matematiker og computer forsker Alan Turing, der døde af at bide i et forgiftet æble….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi blokerer for færre reklamer