De har det hurtigste 5G i verden

Nu kan du lave video-chat på tv

(Foto: Google)

Mens Corona pandemien er rullet ind over verden, er chat på video og video-møder pludselig blevet hvermands kæledægge.

Videokonferencer har ellers eksisteret i mange år, men har mest været brugt professionelt af virksomheder og den offentlige sektor til at forbinde medarbejdere, der befandt sig geografisk langt fra hinanden.

Skype har også længe kunnet bruge billeder i sin internet telefoni, men gennembruddet hos familien Danmark, familien Müller i Tyskland Jones familien i USA kom altså først, da vi var indespærret i eget hjem her i foråret.

Siden er det gået slag i slag. Nye stjerner er dukker op på himlen som f.eks. Zoom, mens it-branchens ”veteraner” som Microsoft, Google og Facebook lige pludseligt fik travlt med at shine deres video-apps. Publikum skreg jo efter dem – især de gratis af slagsen.

Hjemmets store tv er da oplagt til at holde videomøder og chat med bedsteforældrene. Mange flere kan se med i stuen.. Det kræver dig, at man i de fleste tilfælde må købe et separat webcam til sit tv. (Foto: Google)

Langt det meste software til videomøder og videokald er beregnet til at køre på pc’er, Macs, mobiltelefoner og tablets. Stort set ingen bruger den mest oplagte skærm i huset – nemlig det store tv i dagligstuen.

Det vil Google nu gøre noget ved seriøst. En opgradering til Google Duo video-app’en lader den køre på alle Android tv. Dem er der mange af, men det er langt fra alle tv på markedet.

Har man et ikke-Android tv, må man bruge Googles anden videomøde program Meet. Det er egentlig mest beregnet til virksomheder, men det kan køre via en Chromecast dongle.

Målet for Google er meget oplagt: Hjemmets tv skal forvandles til at være en familie-hub, hvor man kan se bedstemor, vennerne eller kollegerne i stort format, mens man holder et videomøde.

Lige nu må de fleste nøjes med at holde videomøder via deres pc eller mobiltelefon. (Foto: Google)

Eneste lille hage ved ideen er, at normale fjernsyn – og heller ikke Android-baserede tv – har et kamera indbygget.

Derfor må man købe et webcam med f.eks. USB-stik og forbinde det til tv’et, så ikke kun du kan se dem, du video-chatter med, men også de dig.

Skal det være rigtigt avanceret, kan man faktisk godt samle både Google Duo og Google Meet på samme tv.

Det kræver dog, at man forbinder de to video platforme via en Google Nest Hub Max enhed, som man må investere ekstra penge i….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De har det hurtigste 5G i verden