Nu kommer den kloge pyjamas

Vi er holdt op med at købe nye mobiler

(Foto: Andrea Piacquadio / Pexels)

Corona pandemiens højdepunkt i april, maj og juni fik os til at købe nye pc’er og tablets i stor stil. Dem havde vi nemlig brug for i hjemmet, når vi nu ikke kunne få lov til at gå på arbejde eller i skole.

Til gengæld gik det helt galt med smartphone salget. På verdensbasis faldt det nemlig med 20,8 procent i årets andet kvartal. Det viser netop offentliggjorte tal fra analyse-bureauet Gartner.

Samsung var den store taber med en nedgang på 27,1 procent i sit smartphone-salg. Det er lidt af en katastrofe for den sydkoreanske kæmpe, for netop i foråret skulle trioen af Galaxy S20 telefoner vise deres styrke som bestsellers. Det lykkedes ikke.

Samsungs svar er at sende endnu flere smartphone modeller på markedet. Galaxy Note har vi lige fået. Fra august og frem kommer der en ny telefon fra Samsung hver eneste måned.

Ifølge Gartner tabte Huawei også smartphone salg i andet kvartal, men kun 6,8 procent. Det betød, at Huawei faktisk vandt terræn i forhold til Samsung og nu ligger lige i hælene på Samsung. For et år siden var afstanden mellem de to næsten fem procent. Nu er den kun 0,2.

(Grafik: Gartner)

Huaweis er dog ikke verdens nummer ét i mobiltelefoner, sådan som det forlød for en måned siden. Men da kom målingerne jo også fra et andet analyse-firmaer, og de er ikke altid enige i deres vurderinger.

Canalys, der sendte Huawei op på den globale førsteplads, måler på, hvor mange telefoner fabrikkerne sender ud til importører, distributører og forhandlere. Tallene er altså fra ”kanalen.”

Gartner derimod ser imidlertid på, hvor mange smartphones der er solgt til slutbrugere. Altså til os, der bruger de nye mobiler.

Man kan altid diskutere, hvilken måling der er den mest realistiske. Men det er i hvert fald forklaringen på, at Huawei er numero uno hos Canalys, men kun nummer tre hos Gartner.

Apple ligger på en tredjeplads – over fem procent efter Samsung og Huawei. Apples salg var næsten uændret på godt 38 millioner iPhones i april, juni og juli, men fordi mobil-markedet faldt med 20 procent, vandt Apple markedsandele – plus 2,6 procent på verdensbasis….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kommer den kloge pyjamas