Hvem deler posten ud bedst?

Nubia Watch er fremtidens ur

(Foto: Nubia)

Det kinesiske mobilmærke Nubia er måske ikke det mest kendte mobiltelefon mærke på vores breddegrader.

Helt anderledes er det ovre i Østen, hvor Nubia er kendt for at bryde grænser og nogle gange ligefrem provokere i design.

For et år siden viste Nubia således sit Alpha koncept til en komplet smartphone, som man kunne bære på håndleddet som et armbånd.

Alpha er vist nok aldrig kommet videre end til Nubia fotografens bord, men det kunne se ud, som om el del af elementerne går igen i det nye Nubia Watch. Og det kan man altså købe.

Nubia Watch må være alle tiders for dem, der synes, at Apple Watch er ved at være for kedelig eller almindelig –  og som, mener, at Samsungs og Huaweis smarte ure er for konventionelle i design.

(Foto: Nubia)

Det centrale element i Nubia Watch er det store display hele 4,01 tommer. Det er fleksibelt og kan derfor bøjes rundt om armen. Det halve af urremmen vil derfor være aktiv og en del af skærmen.

Samme moderne OLED-display kendes fra Samsungs, Motorolas og Huaweis foldetelefoner. Nubia har bare fundet på at udnytte den smarte nye teknologi på en lidt anderledes måde.

Displayet har næsten lige så meget areal at vise informationer på som på en lille smartphone – og meget mere end på et ur.

I stedet for at skulle klikke videre fra hovedskærmen som på andre smartwatches kan man have de fleste data vist på én gang. På din arm eller på siden af dem. Det kan f.eks. være notifikationer, fitness status, e-mails, musikvalg, hjerte- og pulsmålinger osv. osv.

Ifølge Nubia siger forbrugerne, at det største problem ved smartwatches er deres for små skærme. Sundheds-sensorer, indbygget telefon og den slags er mindre vigtige.

Nubia Watch kommer med snesevis af forskellige skærme. Man kan skifte til en ny hver dag i flere måneder.

Der er også hundreder af widges, som man kan klikke ind for at gøre hovedskærmen mere spændende eller anvendelig.

De ting, der sidder indeni hos Nubia, er langt hen ad vejen de samme, som man også finde hos Apple og på andre Android/WearOS ure.

Det vil sige, at Nubia ejeren har trådløse notifikationer fra mobiltelefonen, en avanceret fitness- og sports-app, sundheds- og søvn-måler.

Nubia Watch er klædt i en urkasse af rustfrit stål og keramik. Det skal gøre uret mere holdbart, og med en IP54 certificering drukner det ikke i selv en voldsom regnbyge.

(Foto: Nubia)

Lidt underligt bruger Nubia den ældre Snapdragon Wear 2100 processor i sit ur – ikke den nyere 3100 variant.  Der er 1 GB RAM og 8 GB lager til apps og musik-numre, man måtte gemme i sit ur.

Det smarte nye ur er via en medfølgende app både kompatibel med Android og iOS. Batteriet på 425 mAh skal kunne spille i op til syv dage.

Nubia mangler ingen penge, men er gået på iværksætter portalen Kickstarter for at få en fornemmelse af, hvor stor interessen er for så avancerede digitale ure. Det ønskede beløb er allerede indkommet otte gange, så der må være mange, som ønsker sig sådan et ur.

Interesserede kan forudbestille et Nubia Watch i enten Army grøn eller Midnight sort. Prisen ligger på  kun199 US dollars eller 1.250 kroner. Uret vil blive leveret i oktober, lover Nubia….

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem deler posten ud bedst?