Den køler, fugter og renser luften

Nye problemer med Huawei mobiler

(Foto: Amilcar Vanden Bouch / Pixabay)

Hvis du er ejer af en ældre Huawei smartphone, der kører med det originale Android fra Google, kan du se frem til problemer.

Google må nemlig ikke længere sende opgraderinger til Huawei og dermed til Huaweis millioner af mobiltelefon kunder. Det samme gælder også for andre amerikanske softwarehuse.

I praksis vil det formentlig betyde, at Huawei telefonerne er udelukket fra at få Android 11 og sikkerheds-opdateringer fra denne weekend.

Huawei har nemlig kørt på en dispensation og en midlertidig tilladelse fra det amerikanske handels-ministerium.

Denne dispensation udløb den 13. august, uden at nogen har advaret offentligt om det på forhånd -skriver den ansete amerikanske avis ”Washington Post” i sin søndags-udgave.

Mate 30 modellen fra 2019 var den sidste Huawei topmodel, der kørte med Googles originale Android og de forskellige Google services. (Foto: Tham Yuan Yuan / Pixabay)

Ikke flere opdateringer
En Google talsmand bekræfter licensens udløb til avisen. Den midlertidige dispensation var nødvendig for at kunne levere opdateringer til Android og populære online services som YouTube, Gmail, Google Play, Chrome, Google Maps eller Google Cloud.

De seneste Huawei smartphones som f.eks. P40 Pro kører med Huaweis egen variant af Android, der ikke kan bruge Google service eller populære amerikanske apps som Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat eller WhatsApp. Spotify findes heller ikke til Huaweis egen HMS platform.

Huawei vil sørge for, at ejere af disse telefoner vil få opgraderinger til de apps, som sælges gennem Huaweis eget App Gallery. Det er verdens tredje-største app butik efter Google Play og Apples App Store.

Som bekendt kæmper Huawei mod en bandlysning fra Det Hvide Hus, der bl.a. betyder, at teleselskaberne i mange vestlige lande inklusive Danmark har droppet den kinesiske telegigant som leverandør af fremtidens 5G mobilnet.

USA forbød samtidig amerikanske virksomheder at handle med Huawei. Lukning for Google er det mest kendte eksempel, men Huawei mistede forleden også sin vigtigste leverandør af processor.

Det er TCMI på Taiwan, der bl.a står for den helt nye Kirin 9000. Den skal sidde som hjerte i Huaweis kommende Mate 40 topmodel.

Huawei har derfor advaret om, at Mate 40 telefonen måske kun leveres i et mindre antal på grund af chip-manglen.

Huawei er på udkig efter en kinesisk chiofabrik, der fremover kan fremstille super-avancerede processorer som f.eks. den nye Kirin 9000. (Foto: Huawei)

Ikke flere dispensationer
Det amerikanske handels-ministerium har dog givet flere efterfølgende dispensationer for at undgå, at forbuddet mod Huawei skulle gå ud over ejere af de kinesiske mobiltelefoner og mindre teleselskaber med Huawei udstyr i deres netværk.

Indtil videre har USA’s sortlistning ikke betydet noget for Huaweis salg af nye smartphones. Faktisk tværtimod.

Takket være en stor fremgang på hjemmebanen i Kina var Huawei for første gang verdens største smartphone fabrikant i andet kvartal af i år.

Førstepladsen blev dog sikret, fordi Samsung og Apple tabte større salg af mobiltelefoner i april, maj og juni end Huawei.

I Europa ser situationen lidt anderledes ud. Her er Samsung stadig nummer ét og Apple nummer to. Huawei må dele tredjepladsen med sin kinesiske rival Xiaomi.

Huaweis fremtidig ser dog mere overskyet ud, medmindre man finder andre leverandører, der kan producere de super-avancerede chips med 7 eller 5 nm teknologi. I Kina findes efter sigende ikke nogen fabrikker, som kan….

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den køler, fugter og renser luften