Spectrum spøger igen

Facebook hader nu hadetale

For et par måneder siden havde Facebook en grim trussel hængende over hovedet.

Flere af de sociale medies allerstørste kunder raslede med sablerne over Facebooks manglende lyst til at bekæmpe politisk og racistisk hadetale blandt sine over 2,7 milliarder brugere.

Facebook reagerede ved at stramme sine filtre og øge sin indsats mod skadeligt indhold betydeligt i andet kvartal af 2020.

Facebook definerer nu hadetale som ”voldsomme og menneske-nedgørende udtryk, statements om mindreværd, opfordringer til eksklusion og race-adskillelse – eller decideret bagtaleri”.

Denne slags indlæg vil typisk rumme elementer af racisme, etnicitet, national oprindelse, religion, seksuel orientering, køns-diskriminering, klasse-forskelle, sex, sygdom og handicaps.

Ifølge Facebooks nye “Community Standards Enforcement Report” fjernede eller redigere det sociale medie 22,5 millioner indlæg med hadetale i april, maj og juni i år.

(Infografik: Statista.com)

 

Det er over dobbelt så mange som i dette års første kvartal, hvor Facebook slettede 9,6 millioner poster, der indeholdt forbudte udtryk og meninger.

Facebook er samtidig blevet meget dygtigere til at opdage hadetale i indlæg, inden Facebook brugere anmelder dem.

94,5 procent af de hadeulde indlæg blev fanget af Facebooks stadig mere avancerede kunstig intelligens.

I årets første måneder var det tilfældet med 88,8 procent. For et år siden kunne Facebooks automatiske filtre kun stoppe 70 procent.

Facebook har investeret mange timer på at forbedre sine software algoritmer, der bruger maskin-læring til at blive dygtigere og dygtigere.

Mark Zuckerberg og co. bruger selv betegnelsen ”proactive rate” om procenten. Den skal være så høj som mulig: Jo højere den er, desto hurtigere bliver ulovligt indhold fjernet – og desto færre brugere bliver generet af det.

For at vise større åbenhed over for politikere, annoncører, myndigheder og andre kritikere har Facebook desuden besluttet, at rapporten fremover bliver offentliggjort hvert kvartal. Tidligere kom den kun to gange om året….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spectrum spøger igen