Facebook hader nu hadetale

Bo i den sidste Blockbuster butik (opd)

Foto: Airbnb)

(Opdateret) For de fleste unge danskere er Blockbuster i dag en online tjeneste fra TDC, hvor man kan leje, købe eller streame populære film.

Blockbuster i TDC-regi er ikke særlig stor. Det var den amerikanske kæde, som det danske teleselskab har købt navne-retten hos, til gengæld for 20 år siden.

Da Blockbuster var på sit højeste, havde video-leje-kæden over 9.000 butikker verden over. I dag er der kun ene eneste tilbage.

Den ligger i den lille by Bend i Oregon, hvor den nu bliver forvandlet til et mini-hotel for nostalgiske film-entusiaster.

Kælderen under verdens sidste Blockbuster butik ser nu ganske konfortabel ud. Foto: Airbnb)

I samarbejde med Airbnb flyttes tonsvis af kasser med gamle video-kassetter og dvd’ere nu til side i kælderen under Blockbuster butikken. I midten placeres sovesofaer og en mini-biograf.

Ideen er, at man via Airbnb kan leje hele butikken og afholde en god gammeldauws ”sleep over”. Her kan man hele dagen og natten se 90’er film, så meget man lyster.

Lejerne bestemmer selv, om de vil se filmene på dvd eller VHS-bånd. Blot be’r personalet på forhånd om, at lejerne husker at spole filmene tilbage, hvis de vælger VHS varianten.

Nogle læsere husker måske, at man i gamle dage fik bøde hos Blockbuster, hvis man returnerede videofilm, der ikke var spolet tilbage til start.

Desværre for danskere, der måtte være interesserede: Bookingen af Blockbuster filialen er kun åben for lokale beboere i Oregon.

Er der mon nogen blandt mine læsere, der kan huske, at man så film på VHS-bånd og DVD-skiver? (Foto: Airbnb)

I øvrigt ville det også være super-besværligt for danskere at komme derover. USA har stadig indrejse-begrænsninger, og man risikerer at blive sat 14 dage i karantæne.

Dér, hvor man skal sidde og kukkelure i to uger, er udvalget af gamle film nok ikke lige så stort som i kælderen under den sidste Blockbuster butik. Medmindre man har adgang til Netflix eller HBO naturligvis.

For at holde 90’er nostalgien intakt har Airbnb sat prisen meget lavt på leje af den sidste Blockbuster. Kun fire dollars eller ca. 25 kroner.

For det beløb får de heldige nøgler til butikken for en hel aften og nat. Med i prisen følger pizza, snacks, sodavand samt mundbind og håndsprit.

Tre grupper a fire personer kan leje Blockbuster eventyret i september. Bookingen begynder den 17. august på Airbnb….

(Foto: Airbnb)

(Foto: Airbnb)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook hader nu hadetale