Nu er chromebooks helt ”pro” (opd)

”Phishing scam” breder sig

(Foto: Mohamed Hassan / Pixabay)

De fleste af os kender nok mails, der indeholder tekster som:

”Kære bruger. Klik på følgende link for at opdatere dine betalings-information. I modsat fald risikerer du, at din konto bliver lukket.”

Teksterne findes i mange forskellige varianter og på både dansk og engelsk. Fælles for dem alle er, at de er “fake”, og at man skal passe meget på dem. Lad være med at klikke på deres links.

Disse e-mails kaldes ”phishing scams” med et fagudtryk, og de bliver desværre mere og mere udbredte.

Millioner af mennesker er gået i fælden og har videresendt personlige informationer til personer, der bestemt ikke burde have adgang til dem.

Formentlig er det især mennesker, som ikke er vokset op med internet og derfor har opbygget en sund skepsis over for alt, hvad man bliver tilbudt uopfordret eller truet med online.

(Infografik: Statista.com)

Ifølge en rapport fra det store amerikanske teleselskab Verizon er ”phishing” involveret i en tredjedel af alle data-indbrud, der er lykkedes.

I 2019 var “fiskeriet” med i 78 procent af alle episoder med cyber-spionage og forsøg på at åbne bagdøre til virksomheders og offentlige myndigheders servere og netværk.

De udsendte mails er også blevet mere og mere sofistikerede og velskrevne. Nogle af dem kan man kun adskille meget svært fra legitime henvendelser.

Den bedste metode er at afvise og slette dem alle sammen. Ingen danske banker, forsikrings-selskaber eller offentlige kontorer vil nemlig sende uopfordrede mails med krav om personlige oplysninger.

Sikkerheds-firmaet Checkpoint Research har lavet en Top-10 over de mest anvendte afsendere i ”phishing scams”.

De er alle falske, selvom de gør, som om de kommer fra kendte navne som Google, Amazon, WhatsApp, Microsoft, Facebook eller PayPal.

Så pas på derude!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu er chromebooks helt ”pro” (opd)