Når smarte gadges hjælper i hverdagen

Hvem er størst i tablets?

(Foto: Marek Levak / Unsplash)

For 10 år blev tablets markedsført som afløseren for den gammeldags pc.

Det skete ikke rigtigt, for både laptops og desktops er fortsat populære, mens salget af tablets aldrig er kommet sådan rigtigt i gang.

Der skulle åbenbart en Corona krise til, før folk får alvor begynder at købe tablets. Helt uventet er det globale tablet salg nemlig gået frem med 26 procent i månederne april, maj og juni.

Alle større tablet fabrikanter har del i fremgangen, mens publikum til gengæld har mistet interessen for stationære pc’er (desktops).

Tilsyneladende vil folk ikke indrette deres nye hjemmekontor som en fast del af boligen nu, hvor mange har skullet holde sig fra deres normale arbejdsplads på grund af smittefare.

(Infografik: Canalys)

I stedet vil man have en fleksibel indretning, hvor man kan tage laptop eller tablet frem efter behov og gemme dem væk, når arbejdsdagen er slut.

Andre argumenter er svære at finde, når man kigger på de nyeste tal fra analyse-firmaet Canalys. De viser en optur for bærbare pc’er og en himmelflugt for tablets.

I andet kvartal gik salget af tablets frem med 26 procent til 37,5 millioner enheder på globalt basis. Vi købte 24 procent flere laptops, men 26 procent færre desktops.

Apple oplyser ikke detaljer om sit salg af produkter, men analytikerne vurderer, at der er gået over 14,2 millioner iPads over den virtuelle disk i de seneste tre måneder. Virtuel, fordi mange af de fysiske it-butikker har været lukket i perioden, mens online shops har haft gyldne tider.

Apple er verdens suverænt største leverandør af tablets. Vi køber dobbelt så mange iPads som Galaxy tablets fra Samsung, viser de nye analysetal.

Mens salget af tablets er gået frem med 26 procent, er det gået præcist lige så stærkt tilbage for desktop-pc’er. (Foto: Carl Heyerdahl / Unsplash)

Huawei er verdens nummer tre i tablets. Lenovo, der er ret fremtrædende i tablets i Danmark, ligger helt nede på femtepladsen globalt set. Microsoft er slet ikke med i Top-5, mens Amazon sniger sig ind på en fjerdeplads.

Det må være, fordi Amazon sælger bunkevis af sine billige Fire tablets på det amerikanske marked. I Danmark og Kina ses de slet ikke.

Med hensyn til Amazon kan det dog hurtigt ændre sig. Det ser nemlig ud til, at verdens største online butik omsider åbner med en skandinavisk filial den 30. september.

Den placeres i svenske Eskildstuna, hvorfra store lagerhaller skal servicere kunder i hele Norden inklusive Danmark.

Huawei er det tablet mærke, der har størst medvind for tiden. Salget af MatePads fra den kinesiske telegigant er vokset med 44,5 procent, mens Samsung kan glæde sig over en fremgang på 19,8 procent.

Apples salg af iPads blev øget med 19,8 procent. Det lyder ikke af så meget, men er trods alt en femtedel flere tablets end i andet kvartal af 2020. Vi jyder ville jo nok sige, at det slet ikke er så tosset endda….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når smarte gadges hjælper i hverdagen