Microsofts nye mobil 10. september (opd)

Fossil går efter solen

(Foto: Fossil)

Mens vi sidder og sveder i det bragende solskin over Dannevang, skal vi huske, at vores eneste problemer ikke kun er Corona virussen.

Vi har også stadig en stor udfordring i klima-forandringer, forurening og genbrug, som langt fra alle respekterer i det omfang, som de burde – og vores jord skriger efter.

Den store amerikanske producent af ure og accessoires – Fossil – tager nu sit eget lille miljø-rettede skridt.

Det sker med syne Solar ure, der – som navnet antyder – har solceller indbygget. De sørger for at holde urets batteri i topform, så længe man bærer det udendørs i rimelig godt vejr og i dagtimerne.

(Foto: Fossil)

Solar urene er første gang, at Fossil markerer sig med klima-udspil. På tide, vil man sige, når man tænker på, hvor mange mennesker der bærer Fossil ting. De danske Skagen ure er ét af mange brands under Fossil paraplyen.

Der er tale om konventionelle ure. De indeholder ingen elektronik og kan ikke snakke med mobiltelefoner, måle bærerens puls eller spille streamet musik.

De kan til gengæld se ret pæne ud, og så er de meget mere grønne både ude og inde, end smartwatches er.

Urkassen på Fossil Solar er således fremstillet af bio-plastik, der bruger amerikansk olie  som basis. Forhåbentligt skal man ikke på toilet hvert andet øjeblik, for det er jo normalt, hvad den type olie gør.

(Foto: Fossil)

Med hvert Fossil Solar ur følger fem forskelligt farvede urremme, der ligger i en æske af genbrugs-pap. Selve urremmen er lavet af fibre udvundet af gamle plastik flasker.

Kronen på uret – den ydre ring omkring urskiven – fungerer som et solpanel. Solcellerne sidder fordelt rundt på ringen. Når uret er fuldt opladet, kan det køre I op til fire måneder.

Fossil sælger Solar urene i to størrelse – 36 og 42 mm i diameter. Begge koster det samme -nemlig 149 euro eller ca. 1.100 kroner. Det er inklusive fem urremme….

Fossil lover i øvrigt, at det vil plante et træ for hvert Solar ur, der bliver solgt….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Microsofts nye mobil 10. september (opd)