Sidste toner fra Google Music

Samsung er stadig nr. 1 i Europa

(Foto: Xiaomi Mi 10 Pro)

Det er ikke mange dage siden, at Huawei udsendte en jubel-meddelelse om, at firmaet nu var verdens største mobilfabrikant.

Trods udfordringerne ved ikke at kunne bruge Googles populære online services eller populære apps som Facebook eller Instagram på sine nyere smartphones lykkedes det Huawei at overhale Samsung i salg af mobiltelefoner i april, maj og juni.

Nu viser en anden analyse, at Huawei måske nok er nummer ét i verden lige nu, men i Europa er Huawei rutsjet helt ned på en fjerdeplads.

Hos de europæiske mobilkøbere er Samsung fortsat favoritten, mens Apples iPhones følger efter på andenpladsen.

(Infografik: Canalys)

 

I det seneste kvartal var næsten hver tredje solgte nye smartphone i Europa en Galaxy fra Samsung – 30 procent. Hver femte – 21 procent – var en iPhone.

Ifølge analyse-firmaet Canalys faldt Huaweis mobiltelefon salg i Europa med 17 procent i april, maj og juni.

Det er selvfølgelig en bet for den kontroversielle telegigant fra Kina. Men måske endnu værre er, at Huawei er blevet overhalet af en kinesisk konkurrent på det europæiske marked.

Det er Xiaomi, som er gået frem med 65 procent og nu kan glæde sig over en tredjeplads i vores del af verden.

Den lille iPhone SE har sørget for, at Apples mobilsalg er gået frem med 42 procent i Europa. (Foto: Howard Bouchevereau / Unsplash)

Xiaomi har nu en markedsandel på17 procent i Europa. Bare ikke i Danmark, hvor mærket er nærmest usynligt.

Teleselskabet 3 har den danske import af Xiaomis succesrige smartphones, men gør kun meget lidt ved markedsføringen. 3 vil hellere sælge Apple, Samsung og OnePlus.

Apple er den anden store vinder i andet kvartal. Salget af iPhones steg med hele 42 procent i Europa. Sikkert hjulpet på vej af, at Apple lancerede sin forholdsvis billige iPhone SE model i det tidsrum.

På femtepladsen i Europa kommer HMD. Det er det finsk-kinesiske selskab, der sælger Nokia telefoner nu om dage….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sidste toner fra Google Music