Apple Watch 6 går i blodet

Hvor meget tid bruger I på at spise maden?

(Foto: VivienViv0 / Pixabay)

Har I nogensinde tænkt på, hvor mange timer og minutter I sidder med en kniv og gaffel foran jer eller en kop og et glas i hånden?

Nyder I mad og drikke, som franskmænd og italienere gør – og giver jer god tid til både morgenmad, frokost og aftensmad.

Eller haster I måltiderne igennem og kaster maden i munden på så kort tid som muligt, som amerikanerne gør. Det er vel ikke for ingenting, at begrebet ”fast food” stammer fra USA?

Når I har tænkt jer om et lille stykke tid og prøvet at huske jeres madvaner fra det seneste dage, kan jeg supplere med nogle nye statistiske tal.

Ifølge den internationale økonomiske organisation OECD bruger den gennemsnitlige dansker to timer om dagen på at spise og drikke. At sidde på værtshus, cafe eller deltage i fester ikke medregnet.

Amerikanerne bruger mindst tid om dagen på at spise og drikke. De har vel opfundet begrebet ”fast food”. (Foto: Pexels)

Det giver os en femte-plads blandt 30 målte OECD-lande. Danskerne drøvtygger deres mad en halv time længere end OECD gennemsnittet.

Danmark er ikke taget med i infografikken fra analyse-firmaet Statista, men nu har I også de danske tal takket være lidt ekstra research fra Leifshows’ side.

OECD tallene bekræfter både myter og erfaringer, de fleste af os har gjort for længst. F.eks, at sydeuropæere sidder ved bordet meget længere end nordboere og amerikanere.

Danmark er undtagelsen, der bekræfter reglen. Kun Frankrig, Italien, Grækenland og Spanien ligger foran os i tidsforbrug på mad og drikke.

Vores nabolande spilder til gengæld ikke så meget tid på den slags. Svenskerne bruger kun en time og 14 minutter, tyskerne en time og 35 minutter, nordmændene en time og 27 minutter og briterne en time og 19 minutter.

Velbekomme og skål….

(Infografik: Statista.com)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple Watch 6 går i blodet