Højttaleren der kom fra havet

Tobi er smart for børn

(Foto: Little Tikes)

Når de voksne og ældre storesøskende får Apple Watches eller digitale ure fra Samsung, Huawei,  og Garmin, skal familiens yngste da ikke snydes.

De skal da også have deres eget smartwatch med funktioner, som er skræddersyet til deres aldersgruppe.

Smartwatches til børn er ikke en nyhed i sig selv. Der findes en håndfuld modeller på markedet, men de har ret begrænsede muligheder.

De fleste af dem er indrettet for forældrenes skyld. De kan bruge urene til at tjekke, hvor børnene befinder sig eller få direkte kontakt til de små via mobil-telefon lignende features.

Det nye Tobi Robot ur fra det amerikanske legetøjs-firma Little Tikes er anderledes. Det har de samme muligheder for overvågning, men byder samtidig på mange sjove funktioner til barnet.

Tobi Robot uret kommer med 50 forskellige digitale urskiver og lige så mange animationer og apps. (Foto: Little Tikes)

Der er f.eks. mange små spil ombord, og de små kan få de første oplevelser med Augmented Reality (AR).

Little Tikes har faktisk indbygget kunstig intelligens (AI) i sit nye Tobi Robot ur. Den lærer barnets foretrukne lege at kende og tilpasser derefter brugerfladen på skærmen.

Her er der over 100 forskellige skærme og motiver at vælge imellem. De kan indeholde sjove animatoner med strittende arm og ben og meget sigende ansigts-udtryk.

Tobi uret kan f.eks. fungere som vækkeur, der minder barnet om, at nu skal det løbe hjem. Desuden kan uret huske på, at der skal børstes tænder eller vaskes hænder.

Selvfølgelig har børne-ure kameraer – to af slagsen. Det ene kan tage fotos og optage videoer, mens det andet nupper selfies – gerne med sjove filtre og effekter på.

Tobi Robot kommer flyvende med et pænt antal animerede spil, forskellige lære-programmer og sågar et pedometer, der holder øje med, hvor meget barnet bevæger sig.

Uret kan sende fotos, sms, emojis eller stemme beskeder til andre Tobi Robots eller til forældre. Alle numre og kontakt-personer i uret skal godkendes af mor eller far først, inden de kontaktes eller sende ting til barnet.

Den skægge nyhed er noget større end de voksnes smarte ure. Det kan være en ulempe på en lille tynd arm, men på den anden side er den farverige urkasse vel en attraktion i sig selv for små mennesker.

Størrelsen skyldes bl.a, at Little Tikes har bygget uret meget robust. Det kan tåle bump, slag, fald, spark, vand, snavs og regnvejr.

Rent teknisk kommer Tobi Robot med en touch skærm og 512 MB lager, hvor man kan gemme op til 3.000 fotos. Kameraerne tager billeder med 640 gange 480 punkter og optager video i 320 gange 240 pixels. Det indbyggede batteri holder op til fem dage på en opladning.

Little Tikes sender Tobi Robot på markedet den 1. august. Uret kan bl.a. købes på fabrikantens egen hjemmeside til priser fra 55 US dollars. Det er ca.   kroner

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Højttaleren der kom fra havet