Trådløs lyd til fin pris

Spil klaver på LEGO

(Foto: LEGO)

Victor Borge ville nok have elsket det. Han ville have taget det med på scenen og få folk til både at måbe og smile, når han begyndte at spille på det.

Hvad jeg taler om, er et flygel.

Ikke et af de store af slagsen, der koster en formue og fylder det halve af en stue. Men en forbløffende mini-udgave, der er lavet i LEGO.

Før musikken kan begynde, skal pianisten dog lige samle 3.662 klodser i LEGO byggesættet. Til sidst skulle han eller hun så stå med en flot model, der måler 22,5 gange 30,5 gange 35,5 centimeter.

(Foto: LEGO)

Flygelet har 25 taster, der fungerer nærmest autentisk med hamre, der slår på strenge for at skabe en tone.

Modellen har også fungerende pedaler, små hjul at køre på og en klaverbænk, der kan justeres i højden. Alt sammen med virkeligheds-nært.

LEGO klaveret kan såmænd spille helt af sig selv. Indendørs sidder nemlig en lille elmotor med forstærker, der holdes kørende af seks batterier af AAA størrelse.

Musikken hjælpes på vej af en medfølgende app til mobiltelefonen. Her kan man indstille volumen og vælge mellem ti melodier, der ligger færdig-programmeret. De er optaget på et flygel i fuld størrelse, men skal lyde ret overbevisende på LEGO udgaven i miniformat.

Musikken styres på en app, hvor der bl.a. ligger 20 præ-indspillede klaver numre. (Foto: LEGO)

Den ret imponerende nyhed er det seneste resultat fra LEGO’s Idea platform, hvor kreative sjæle kan indsende forslag til nye byggesæt med de verdensberømte danske klodser.

Ideen til flygelet blev indsendt i 2018 af musik-læreren Donny Chen:

”Når jeg ikke lige bygger med LEGO, underviser jeg i musik eller komponerer på mit klaver. Da jeg opdagede LEGO Ideas, kunne jeg med det samme se, at her var en mulighed for at kombinere mine to lidenskaber,” fortæller han.

LEGO’s nye 21323 Ideas flygel anbefales voksne byggere over 18 år. Det kommer til salg den 1. august til en pris af 2.699 kroner….

(Foto: LEGO)

(Foto: LEGO)

(Foto: LEGO)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trådløs lyd til fin pris