Messengers video chat meget bedre

Lad børnene bygge deres egen pc

Corona krisen har sørget for mange ting – bl.a at folk har købt masser af nyt it-udstyr,fordi de nu skulle arbejde hjemmefra. Skærme, tastaturer, laptops og routers til hurtigere internet.

Samtidig har alle personer i familien – også børnene – fået deres egen computer, mobiltelefon eller tablet. Det er en pæn stor udskrivning. Især, hvis det nye grej går hurtigt i stykker, fordi det ikke er beregnet til børnenes ofte hårdhændede behandling.

Ville det så ikke være en idé med en billig Windows-pc, som man selv kan bygge sammen – lidt i stil med et IKEA byggesæt.

Kano er en byg-selv Windows-pc til små penge, som kommer i moduler. (Foto: Kano PC)

Pc’en kommer i moduler, der let kan klikkes sammen. Det giver samtidig den fordel, at man ikke behøver at skrotte hele computeren, når man vil reparere eller opgradere en del af maskineriet.

Sådan en børne-sikker gør-det-selv pc findes faktisk. Den hedder Kano og er netop lanceret i sin version to. Fabrikanten hævder, at alle skolebørn fra første klasse og opefter kan samle den – og deres forældre naturligvis også.

Da Kano bruger almindeligt Windows 10, kan man køre alle mulige programmer på den. Også Microsoft Office eller Minecraft, når man vil spille på pc’en.

Med Kano PC følger en række apps, hvor man kan lære at programmere eller lave musik. (Foto: Kano PC)

Med Kano følger desuden en række værktøjer og apps, der lærer børn at spille musik, programmere, lave egne spil på en legende facon. Man kan aldrig starte for tidligt, hvis ens fremtidige karriere skal være i it og software-udvikling.

Strategien bag Kano PC kan minde om Raspberry Pi – nemlig at gøre computere tilgængelige for alle og interessante nok, at de kan fastholde børn og måske få dem til selv at opfinde ting, deres pc kan gøre for dem.

Den store forskel på Raspberry og Kano er imidlertid, at Kano bruger en Intel Celeron N4000 som motor. Den giver adgang til den store vide Windows verden.

At bygge Kano sammen, skal være så let og ufarligt, at selv små skolebørn kan overkomme det og få en succes oplevelse. (Foto: Kano PC)

Kano PC kommer i moduler, der ender med at blive til en 2-i-1 hybrid af en laptop og en tablet. Det betyder først og fremmest, at den 11,6 tommers lille skærm er touch følsom. Man kan altså både bruge tastatur, mus og finger til at betjene computeren.

Kano har meget klogt gjort pc’en meget solid – ”ruggedized” som det hedder på engelsk. Den går derfor ikke i stykker ved at falde på gulvet fra et bord. Desuden kan skærmen tåle, at en lille stålkugle flyver ned på den fra halvanden meters højde.

Microsoft har været med på sidelinien i udviklingen af Kano PC. I en række lande – dog ikke i Danmark endnu – kan man også købe gør-det-selv computeren i Microsofts online shop. Andre må finde den til 300 USD eller ca. 2.000 kroner på Kanos egen hjemmeside her….

(Indledningsfoto til artiklen: Kano)

(Foto: Kano PC)

(Foto: Kano PC)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Messengers video chat meget bedre