Sådan reklamerer vi nu om dage

Nu vil Zoom også sælge skærme

En af de største succes-historier, der kommer ud af Corona krisen, er video-møde firmaet Zoom.

Selvom der allerede inden pandemien fandtes mange forskellige systemer til video-chat og -konferencer – jeg nævner bare lige i flæng Skype, Microsoft Teams, Google Meet, Messenger Rooms eller Apple FaceTime – har Zoom taget hele verden med storm.

Den forholdsvis nye Zoom software gik fra 10 millioner daglige brugere i december til over 300 millioner i april. Det er sket på trods af, at Zoom undervejs rendte ind i store sikkerheds-problemer.

Selvfølgelig har sådan en succes givet selvtillid hos det lille amerikanske softwarehus.Så meget, at Zoom nu vil til at sælge hardware, der er skræddersyet til video-konferencer.

Zoom forestiller sig, at mange hjem vil have en DTEN Me skærm stående til video-telefoni og til at holde videomøder med kolleger, kunder, venner osv. (Foto: Zoom)

De nye produkter kaldes ”Zoom for Home”, selvom de også sagtens kan bruges af virksomheder. Måske Zoom også har en serie på vej, der hedder ”for Business” – og som kan sælges til endnu højere priser.

For Zooms skærme er bestemt ikke billige. Faktisk er Zooms første produkt dobbelt så dyrt som lignende produkter fra f.eks. Facebook (Portal), Amazon (Echo Show) of Google (Nest Hub Max).

Også Lenovo, Panasonic, LG og snart Microsoft har intelligente displays, der er beregnet til video-telefoni og -møder. OK – deres skærme er ikke nær så store som Zooms,  men alligevel. Priser fra 600 USD og opefter er lidt dristige.

Mens Microsoft tilsyneladende får lavet sit nye Surface Teams display hos Lenovo i Kina, har Zoom været på indkøb hos DTEN. Første produkt bliver Zoom Me, der er en temmelig stor sag på 27 tommer. Senere kommer også en version på 12 tommer.

Zoom skærmen er en stor tablet, der kun kan nogle få ting. (Foto: Zoom)

DTEN Me er et alt-i-ét system med tre indbyggede vidvinkel kameraer, otte mikrofoner og en touch skærm , som man både kan bruge til video-konferencer og præsentationer. Zoom kalder det et produkt til hjemme-kontoret, men for virker Me mere oplagt til et mødelokale i en virksomhed..

Me skærmen skal være meget nem at sætte op og betjene. Den har Zooms software indbygget, der omfatter video-konferencer, møde-kalender, whiteboard og kontakt-database, Betjeningen minder om en tablets, men mulighederne er langt fra så alsidige.

Det bliver spændende at se, om Zoom får samme mega-succes med sin hardware, som softwarehuset har med sin video-app. I hvert fald er Zoom med til at etablere en ny form for skærme, som vi helt sikkert vil se fra mange andre fabrikanter i de kommende måneder. Zoom DTEN Me kan bestilles nu online hos Zoom. Skærmen lander på markedet i august…,

(Indledningsfoto til artiklen: Zoom)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan reklamerer vi nu om dage