Nord kommer den 21. juli 2020

Sådan hører børn musik

Det lyder lidt utroligt: Fire procent af de otte- til 15-årige lytter til musik fra vinylplader. Da børnene blev født, var LP’er for længst ytt og var afløst af først kassettebånd, derpå cd’er, så dvd’er og i de fleste tilfælde også downloads af musik fra internet.

OK – grammofonplader på vinyl har oplevet et forbløffende comeback i de senere år. Såmænd også hos unge, der synes, at det er mere cool at sidde med et rigtigt, fysisk LP-cover end at streame musikken trådløst ned fra luften. Men at selv små skolebørn lytter tl musik fra vinyl, er alligevel overraskende.

Jeg skal ikke kunne sige, om det også er tilfældet i Danmark. Tallene stammer nemlig fra en undersøgelse, som analyse-firmaet YouGov har foretaget i Storbritannien, men de øvrige musik-kanaler, som de engelske børn og unge teenagere vælger, ligner nu meget godt de danske.

(Infografik: Statista.com)

Mobiltelefonen er nemlig skolebørnenes klare favorit som musik-formidler. Næsten to af tre – 63 procent – streamer melodierne via deres smartphone og videre ud i hoved- eller øretelefoner.

Radioen kommer ind på en lige så sikker andenplads, mens tablet og pc er nogenlunde lige populære som musik-afspillere. Det er næppe overraskende.

Det er til gengæld, at 16 procent af de otte- til 15-årige – det vil sige hver sjette – lytter til musik fra nok et ”old school” medie – nemlig cd-pladen….

(Indledningsfoto til artiklen: Pezibear / Pixabay)

 

 

 

https://docs.cdn.yougov.com/s5aqcr5oaq/YouGov%20-%20Kids%27%20music%20consumption.pdf

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nord kommer den 21. juli 2020