Podcasts vokser under Corona

Dansk IT startede året forrygende

På bare et år er den danske it-branches omsætning steget med 3,7 milliarder kroner. Det  er en ny rekord og svarer til en vækst på 6,3 procent. Også eksporten af danske it-løsninger slår alle rekorder.

Det viser nye tal for første kvartal af 2020 fra Dansk Erhverv og Danmarks Statistik. I januar, februar og marts omsatte danske it- og tele-virksomheder for 63,2 milliarder kroner. I samme periode året før var tallet 61,4 mia. kroner.

Corona krisen når ikke at vise sig i tallene. Den ramte først Danmark fra midten af marts. Derfor kan ingen vurdere lige nu, om den danske it-branche har kunnet fortsætte sin forrygende start på året. Nok næppe.

Den danske it-eksport endte i første kvartal på 20,9 mia. kroner. Det svarer til, at en tredjedel af branchens samlede omsætning ender i udlandet. Flot, og sikkert ikke noget særligt mange danskere er opmærksomme på.

Den største fremgang har dansk it-branche i software udvikling. (Foto: Tumisu / Pixabay)

Det er især inden for engros handel og it-konsulent-ydelser, at Danmark står stærkt. Vi ved en masse om avancerede it-løsninger og digitalisering af virksomheder og den offentlige sektor.

Næsten 100.000 mennesker er ansat i dansk it. Mere præcist 94.519 fuldtids ansatte. Det er 3.400 flere end for et år siden, 7,3 procent flere i software udvikling og 6,7 procent flere i tele-sektoren.

Men igen: De flotte tal er fra, før Corona virussen lammede Danmark og andre dele af verden. Krisen er nemlig også gået hårdt ud over den danske it-branche:

En rundspørge fra maj blandt IT-Branchens medlemmer afslørede således, at 49 procent havde oplevet et fald i omsætningen som følge af Corona. Samtidig kunne 29,6 procent dog fortælle, at de havde fået mere at lave.

I samme undersøgelse sagde hver tredje danske it-virksomhed – 34.8 procent- at den ventede at have færre medarbejdere i slutningen af i år….

(Indledningsfoto til artiklen: Gerd Altmann / Pixabay)     )

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Podcasts vokser under Corona