Teknologi virker ikke uden mennesker

Damp får dit tøj til at holde længere

Ifølge DMI får vi en sommer med masser af små ting i luften. Pollen og allergener vil genere danskere mere end normalt. Oveni kommer så den hensyn, vi skal tage til Covid-19 virussen,

Sydkoreanske LG kan hjælpe lidt på vej med sine elektroniske klædeskabe, der rengør ens tøj. Det første af de såkaldte Styler dampskabe kom på markedet i 2017, og de nye udgaver har fået flere ekstra kvaliteter. Først og fremmest filtre mod pollen, husstøv-mider osv.

LG ser sine dampskabe som et vigtigt bidrag til mode-industriens trend mod mere bæredygtighed i materialer, produktion, emballage og leverancer. Moderne tøjpleje forlænger nemlig klædernes levealder, bevarer farver og form.

Styler S5BB

I sidste ende kan det reducere forbruget af nyt tøj. Det er ikke ligefrem noget, som modebranchen er glad for. Den har jo ligget ned, mens Corona har raset. Til gengæld gavner det klimaet, hvor tøjfremstilling udgør en stor belastning.

Styler klædeskabene fra LG arbejder med rent vand. De udleder intet spildevand medsæbe og kemikalier, mens man opfrisker sit tøjj i dampskabet. Det gør Styler mere skånsom over for både klæder og klima end en traditionel vaskemaskine.

De to nye LG Styler S3MFC og LG Styler S5BB kommer bl.a. med spejldøre, der gør dem endnu mere praktiske i hverdagen. Desuden har den større S5BB model plads til fem bøjler i stedet for tre som de hidtidige Styler dampskabe.

Styler bruger helt almindeligt vand uden sæbe, som placeres i en tank nederst i skabet. Styler S5BB

LG skabene giver en genopfriskning til tøj, der ikke er snavset. Det vil normalt kræve en særlig skånsom og dyr behandling på et godt renseri. Styler bruger kun ca. en halv liter vand til sin proces. Det er langt mindre end en vaskemaskine, der let kan formøble 50 liter eller mere.

Dampen i LG Styler kommer frai en vandbeholder i bunden af skabet, som nemt kan tages ud og fyldes. Styler kan derfor placeres i hjemmet uden tilslutning til vandhane eller afløb.

Et program i LG Styler’ne får bøjlerne til at vibrere, samtidig med at dampen trænger ind i tøjet. Kombinationen af damp og vibrationer gør, at tøjet friskes op, dårlig lugt fjernes og rynker glattes ud. Desuden fjerner LG Styler 99,9% af allergener som husstøvmidler og pollen.

Det nye LG Styler S3MFC skab vil være i handelen fra slutningen af juli til priser fra 15.000 kroner. Det større Styler S5BB kommer til oktober og skal koste 18.500 kroner….

(Indledningsfoto til artiklen: LG)

Styler S5BB

Styler dampskabet kan også med fordel bruges til at rense børnenes legetøj. (Foto: LG)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Teknologi virker ikke uden mennesker